Dit moet je weten over Apple Music

69

Move over Spotify, hello Apple Music! Maandag 8 juni was nog maar eens een historische dag voor Apple. Het cultmerk lanceerde zijn eigen muziekdienst. Met Apple Music zal je onbeperkt muziek kunnen streamen en opslaan. Kostprijs? Vanaf 9,99 dollar per maand. En hoera: de eerste drie maanden is het gratis.

Met de dienst kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen en opslaan. Apple Music wordt vanaf 9,99 dollar per maand verkrijgbaar en komt eind deze maand uit in honderd landen met iOS 8.4 en iTunes. De eerste drie maanden is het gebruik van de dienst gratis. Gezinnen krijgen een speciale prijs van 14,99 dollar per maand.

Met Apple Music is het voor gebruikers ook mogelijk de muziek offline op te slaan, waarmee die functionaliteit gelijk is aan concurrenten als Play Music en Spotify. Daarnaast lanceerde Apple zijn eigen muziekkanaal Beats One dat vanuit de app te beluisteren is. Ook kan de app aanbevelingen doen aan de hand van de muzikale smaak van een gebruiker.

Volgens topman Tim Cook van Apple zal met Apple Music de manier waarop je muziek beleeft, voorgoed veranderen. Apple deed de onthullingen bij de aftrap van de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars (WWDC). De bijeenkomst trekt honderden ontwikkelaars en andere techneuten. Alleen al bij de opening ging Apple uit van minstens 5000 aanwezigen. De conferentie duurt nog de hele week. (belga)