Dit zijn de 4 belangrijkste make-up trends voor het najaar

400

Benieuwd welke de make-uptrends voor het najaar en de winter zijn? Volgens het hippe beautylabel MAC mogen we ons aan 4 belangrijke looks verwachten.

Wat opvalt aan de nieuwe make-up trends? Dat er, net als in de modewereld, niet echt sprake meer is van ‘trends’ in de strikte zin van het woord, maar eerder looks. De ene dag ga je voor zware, dramatische make-up, de volgende dag hou je het liever sober en natuurlijk… het kan, het mag en het is oogt vooral heel erg veelzijdig.

 

1. Beautifull and damned: black is back

 

black

De look:

Zwart, zwart en zwart,of hoe make-up artiesten verfijning vinden in het rebelse.

Zo doe je het:

Waag je aan zwarte lipstick en zet de lippen gerust zwaar in het zwart. Ook de ogen mogen gerust zwart omrand worden. Zorg wel dat het volledige plaatje elegant blijft en ga ofwel voor zwarte lippen ofwel voor zwarte oogschaduw en eyeliner. Bedoeling is dat het er stoer uitziet, niet akelig.

 

2. Strenght and beauty: de imperfecte natuurlijke look

strenght and beauty
De look:

Krachtige schoonheid. De perfecte porseleinen gezichten van vorig seizoen maken plaats voor de iets minder perfecte, maar ze zijn wel krachtiger. Bedoeling is dat de huid van het gezicht vooral heel realistisch is, en net daarom is individualiteit belangrijk bij deze look.

Zo doe je het:

Belangrijk zijn de natuurlijke wenkbrauwen (deze mogen zelfs een beetje ‘borstelig’ zijn) en een gezonde blos op de wangen. Hou het natuurlijk, maar ultravrouwelijk. Jouw belangrijkste tools: roze blush, een vleugje bronzer, natuurlijke wenkbrauwen en een toets mascara, meer moet dat niet zijn.

3. Love worn: de look na een nachtje stappen

love worn collage

 

De look:

Dit is een combinatie van de vorige twee trends. Denk: afgedragen en afgeleefde make-up (alsof je een nachtje bent gaan stappen) met smokey eyes, liner en flink wat mascara waarbij grijs, zwart en donkerbruin helemaal terugkomen.

Zo doe je het:

Deze sexy en nonchalante look breng je losjes aan, het hoeft niet allemaal zo perfect te zijn (tip: gebruik je vingers in plaats van een borsteltje om de make-up aan te brengen).  We zijn geen voorstander van slapen met je make-up aan (nooit doen!) maar dit is wel de look waar je voor gaat: mascara van de voorbije nacht, uitgeveegde liner, opgedroogde kohl en vlekkerige oogschaduw. Oké, we overdrijven misschien, maar imperfectie is het wel het sleutelwoord.

4. Red 70’s: vintage lippen

lips rougeDe look:

Rood zal altijd de kleur voor op de lippen blijven, maar voor het herfst- en winterseizoen leunen de rode lippen wel meer aan bij  Woodstock dan Hollywood. Heel erg jaren zeventig dus. De donkere, warme lippen ademen een verfijning uit die alles omvat van de chique kant van de seventies, maar zijn toch cooler en minder lady-achtig dan het traditioneel rood.

Zo doe je het:

Berg die roze of felrode lipstick gerust op: warm oranjebruin (ook wel terracotta of roodbruin genoemd) neemt het over van de klassieke rode tinten en wordt opeens de meest sexy lipkleur die je kunt wensen. Warm oranjebruin bestaat in alle gradaties: roest, kastanjebruin, baksteenrood, bordeaux, wijn, oker, karamal, cognac, aubergine….  Harde lijnen op de lippen moet je vermijden, het mag allemaal wat zachter en uitgevaagd, alsof je de kleur er al een paar uurtjes op hebt zitten. Tip: mix met lippenstiften. Stap  af van één kleur rood maar experimenteer volop met meerdere lipsticks door en onder elkaar.

Meer make-uptips van Mac vind je hier.