Zodra je de voordeur achter je dichtslaat, kan de reis niet snel genoeg beginnen. Toch begint voor veel Belgen de reis met tal van frustraties.

De grootste frustraties bij een vliegtuigreis zijn vertragingen en lange wachtrijen aan de incheckbalie. Eenmaal aangekomen in het hotel ergert meer dan de helft van de Belgen zich het meest aan luidruchtige buren. Dat blijkt uit onderzoek van online reisbureau expedia.be.

Young woman on vacations

Expedia.be ondervroeg 1.000 Belgen over elementen die een domper kunnen zetten op hun vakantiestemming.

Geen tijd te verliezen, ook op reis

Hoewel nummer 1 en 2 van de grootste frustraties tijdens de vlucht bij Vlamingen en Walen zijn omgewisseld, loopt het lijstje voor de rest volledig gelijk. Belgen houden niet van wachten, of het nu is om in te checken of op te stijgen.

1. Vertragingen van de vlucht (Vlamingen) – Lange wachtrijen aan de incheckbalie (Walen)
2. Lange wachtrijen aan de incheckbalie (Vlamingen) – Vertragingen van de vlucht (Walen)
3. Lawaaierige medepassagiers
4. Vertraging vervoer (treinvertraging, file, etc.) naar de luchthaven
5. Geen ruimte voor handbagage in de buurt van je zitplaats

Opvallend: 1 op 5 Belgen geeft aan helemaal geen frustraties te hebben tijdens vliegreizen.
Ouderen meer ‘chill’ dan jongeren

Help, luidruchtige buren!

Als je op reis gaat, wil je ontspannen. Luidruchtige gasten in de kamer naast je en drukte bij het zwembad en het ontbijtbuffet, associëren Belgen echter niet met ontspanning. Ook in het lijstje: slechte locatie, te veel kinderen, huisdieren en te veel andere Belgen. Opvallend is dat vooral jongeren (25%) zich ergeren aan kinderen in het hotel. Ouderen (11%) zijn ook hier weer veel verdraagzamer. Zij vinden het vooral belangrijk dat hun hotel goed gelegen is: 45% ergert zich aan een slechte locatie versus 33% aan de drukte.

Palanga beach

 

Grootste frustraties Vlamingen:
1. Luidruchtige buren
2. Drukte aan het zwembad, strand, het ontbijtbuffet, etc.
3. Slechte locatie van het hotel
4. Te veel kinderen
5. Te veel andere Belgen

Grootste frustraties Walen:
1. Luidruchtige buren
2. Slechte locatie van het hotel
3. Drukte aan het zwembad, het ontbijtbuffet, etc.
4. Te veel kinderen
5. Huisdieren

René Nieuwmans, Head of Commercial Benelux bij expedia.be: “We zien dat het vaak al begint op de luchthaven. Nochtans kun je dergelijke frustraties makkelijk voorkomen. Je kan meldingen op je gsm ontvangen via de Expedia app als je vlucht vertraging heeft, en dus nog rustig een extra koffietje drinken of een lekker dik boek meenemen. Als je niet houdt van drukte in je hotel, komt het erop aan de juiste accommodatie te kiezen. Er zijn zoveel prachtige boetiekhotels of B&B’s waar gasten elkaar niet voor de voeten lopen. Door de juiste filters in te stellen en op voorhand de reviews te lezen, kan je jezelf heel wat frustraties besparen.”