Hou je van warm en gezellig, of lijkt een winterlandschap in huis je wel iets? Er is dit jaar weer voor elk wat wils. Wij zetten de vier grootste kersttrends op een rijtje.

door Mieke Vercruijsse / beeld Getty images

Kerstdecoratie beperkt zich zeker niet enkel tot het versieren van een kerstboom; het is veel meer. Heel je huis mag kerst uitstralen. Opvallend dit jaar zijn de vele contrasten in de decoratie. Luxematerialen, zachte stoffen en goud blijven scoren. Botanische invloeden met jungle vibes rukken weer op en vintage- en retro-invloeden zorgen voor een herkenbare, ouderwetse kerst in een hip jasje.

1. Natuurlijke materialen

Deze trend combineert warme kleuren als okergeel, oranje en amber met natuurlijke materialen als hout, wol, jute, linnen en klei. Je kan het geheel afwerken met kraftmaterialen en groen. Matte en ruwe afwerkingen versterken de natuurlijke uitstraling van je kerstversieringen. Met deze materialen en kleuren ga je voor een rustieke stijl. Wil je een extra feestelijke touch? Dan kun je deze trend perfect aanvullen met gouden accessoires.

2. Traditionele kerst

Rood is voor velen nog hét kleur dat geassocieerd wordt met kerst. Deze warme kleur is dit jaar weer helemaal in en zorgt voor de nostalgische, traditionele kerstsfeer. Bij deze trend worden de traditionele kerstkleuren rood en groen gecombineerd met glitters en kerstmannetjes. Je waant je zo in een Zwitsers alpenhutje. Durf hier ook te experimenteren en steek die traditionele kerstdecoratie in een hip jasje.

3. Sneeuw en ijs

Winter Wonderland, we horen die term wel meer opduiken. Laat je inspireren door sneeuw en ijs en ga aan de slag met de kleuren blauw, wit en zilver. Deze koude kleuren creëren een echt winters gevoel. Lijkt deze trend je te koud? Combineer dan met wat pastelkleuren, zoals lichtroze voor en warmer gevoel. Met deze tips breng je het noorderlicht binnen in jouw interieur.

4. Schaduwspel

Het kleurenpalet in deze trends is levendig. Opvallende en intense tinten gaan hand in hand met bijzondere effecten: veranderende metaalkleur, schaduwspel en glinsteringen. De opvallende kleuren komen extra tot hun recht op een basis van donkere, elegante kleurtonen. Qua materialen vind je in deze kersttrend pailletten, glinsterende schijven, veren en fluweel. Maar ook marmer en iriserend glaswerk maken deel uit van deze sprankelende kerstversieringen. Met deze decoratie ga je voluit voor een betoverende kerst.