Ah Pinterest: dé verzamelplaats voor heerlijke recepten, leuke diy’s en onrealistische kapsels. En toch doet Pinterest veel meer dan inspireren. Dankzij de statistieken weten we naar welke modetrends het meest wordt gezocht. Klaar? Here we go!

1 Mouwen met een statement

bell sleeves

Foto Pinterest

Schouderloze bloesjes zijn nog steeds populair, maar ook mouwen met een statement zijn enorm trendy. Sinds januari zijn de zoekopdrachten naar deze trend op Pinterest de hoogte ingeschoten. En de volgende variant komt er ook al aan: Pinterest voorspelt dat mouwen met een split de volgende trend zijn.

2 Slippers

slipper

Foto Pinterest

Met een stijging in de zoekopdrachten van maar liefst 289 procent, zijn slippers weer helemaal in. En dat kunnen wij enkel toejuichen: modieus en elegant, maar bovenal lekker comfy. Wij zijn fan!

3 Franjes

Rushes

Foto Pinterest

Neen, franjes zijn niet langer enkel voor kinderen en prinsessen. Onder andere Alexander McQueen gebruikte het om zijn collectie een romantisch touch te geven. Deze lente zal je dan ook overal franjes zien: van rokjes tot mouwtjes. Je bent gewaarschuwd!

4 Doorzichtig

Sheer

Foto Pinterest

Heel sexy, maar met een groot risico op heel trashy. De doorzichtige bloezen en kleedjes zijn nog steeds niet weg te slaan uit de lentegarderobe. Dit seizoen zijn vooral de sheer tops met een leuke print populair. Een neutrale croptop eronder en je bent ready to go.

5 De blokhak

blokhiel

Foto Pinterest

Blokhakken hebben de voordelen van stiletto’s (hallo extra centimeters!), maar dumpen de nadelen van naaldhakken (dag pijn aan de voetjes!). Ook Gucci en Dries van Noten creëerden in hun lentecollectie schoenen met een blokhak. Nog meer bewijs nodig dat dit trendy is?