Dit zijn de tien meest slaapwekkende liedjes ooit

170

Soms luisteren we naar liedjes waarvan we denken dat ze ons kalmeren maar vaak is dat niet zo. Wetenschappers weten namelijk wat de meest relaxerende liedjes zijn. Het zijn liedjes die de hartslag kunnen vertragen, de bloeddruk verlagen en de hoeveelheid cortisol -een stresshormoon- kunnen verlagen. Hier is de top 10 van meest relaxerende liedjes.

Lagere stresslevel
“Hoe werd dat dan gemeten?” vraag je je waarschijnlijk af. De liedjes werden afgespeeld bij veertig vrouwen. Er werden sensoren op hun lichaam aangebracht en alle vrouwen kregen een taak. Ze moesten een aantal moeilijke puzzels proberen op te lossen in een beperkte tijd om de stresslevel te verminderen. Ondertussen speelden verschillende liedjes terwijl hun bloeddruk, manier van ademen en hersenactiviteit werd geregistreerd. Sommige vrouwen werden er zelfs slaperig van. De algemene toestand van stress en angst werd verminderd met 65% en de stresslevel werd teruggebracht tot een niveau dat 35% lager was dan de gewoonlijke niveaus in rusttoestand.

 

Er werd uitgemaakt dat Weightless van Marconi het meest relaxerende liedje zou zijn.

Benieuwd hoe het volledige lijstje klinkt? Hier komen ze. Of de liedjes even slaapwekkend voor mannen zijn, werd niet gestest maar we zijn benieuwd naar jouw mening!

1) Marconi Union – Weightless


2) Airstream – Electra

 

3) DJ Shah – Mellomaniac (Chill Out Mix)

4) Enya – Watermark


5) Coldplay – Strawberry Swing

6) Barcelona – Please don’t go

7) All Saints – Pure Shores


8) Adele Someone like you


9) Mozart – Canzonetta Sull’aria


10) Cafe Del Mar – We can fly

(Bron: The Daily Mail)