Dit zijn ze: de 5 allerleukste vakantiejobs!

841

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent voor heel wat studenten een vakantiejob zoeken. Festivals, reizen… genoeg manieren om te genieten van je vakantie, maar dit heeft ook een prijskaartje! Je amuseren en toch een extra centje bijverdienen? Wij verzamelden de vijf leukste vakantiejobs!

l

1. Redder aan de kust

Wie een goede conditie heeft en houdt van zee en strand, kan zich inschrijven om tijdens de zomermaanden als redder op het strand te werken. Je moet uiteraard eerst een examen afleggen om officieel redder te mogen zijn aan de Belgische kust. Maar een gezonde en sportieve persoon moet dat aankunnen. Tegelijk ben je ook de God (of Godin) van het strand: je geeft de mensen een veilig gevoel, je bruint de hele dag lekker door en met jouw Baywatch-lichaam zal het je niet aan aandacht ontbreken. Met dit baantje ben je gegarandeerd de hele dag in de frisse buitenlucht en kan je genieten van de vakantiesfeer en het stralende zonnetje! Een heerlijke zomermaand lang genieten dus!

2. Animator in het buitenland

Jongerenkampen en taalkampen worden verzorgd door verschillende teams van animatoren. Via die organisaties ga jij eigenlijk gratis mee op reis, je verzorgt de entertainment en geniet van de vakantiesfeer met veel blijde gezichten om je heen! En de vakantiesfeer, die is er! Met zonnige reisbestemmingen als New York, Marokko, Cruises en Zuid-Frankrijk zal je zeker niet mis zitten.

3. Waterglijbaantester

Voor echte waterratten is waterglijbaantester de ideale job. Hiervoor zal je wel een lange vakantie moeten voorzien. Reisorganisatie First Choice laat iemand gedurende zes maanden lang in verschillende resorts wereldwijd waterglijbanen testen. Met een mooie verloning van 12500 euro is dat wel een droomjob van elke student! Jammer genoeg mogen enkel Britten solliciteren voor de job.

Couple in water slide at public swimming pool

4. Medewerker op muziekfestivals

Iedereen heeft ongetwijfeld iemand in z’n vriendengroep die al geholpen heeft op een zomers muziekfestival. Allemaal luisteren we met jaloezie hoe zij gratis het festival binnenkomen. Ze moeten er wel werken, maar pikken met veel genot gratis dezelfde muziek mee. En de enthousiaste medewerker? Die mogen zelfs de grootste artiesten begeleiden op de festivals! Selfies inbegrepen.

 

5. Spelletjes uittesten

Voor veel gamers is dit echt een droomjob! Betaald gamen, het is eens iets anders. Je krijgt toegang tot de nieuwste games en speelt ze voor iedereen! Een droom die uitkomt, want wie zou er niet graag een maand vroeger aan de slag willen met bijvoorbeeld de nieuwste batman game?

iStock_000042561660_Large