DIY: Allemaal vlaggetjes

243

30 OKTOBER 2013 | Herfstvakantie! Vijf vrije dagen voor kinderen én andere gelukkigen. Om die vele vrije tijd wat te vullen, geven wij hier elke dag een leuke DIY-tip. Tipgeefster van dienst is Lobke Gielkens, journaliste van Steps, blogster én auteur van Het Leuke Mamaboek.

Vandaag leren we een vlaggenlijn maken, omdat elke dag een feest is! (Zeker in de vakantie ;-))

Wat heb je nodig?
– Naaimachine
– Papier, stift, lat en schaar
– Verschillende stukjes leuke stof en bijpassend garen
Tip: Ga hiervoor niet speciaal nieuwe stof kopen, je kan dit perfect met restjes stof maken
– Kleurrijk biaislintje met gehaakt randje

Aan de slag!
Teken een driehoek en knip hem uit. Plooi je stof dubbel, leg het patroon op je stof en knip uit. Afhankelijk van het aantal vlaggetjes dat je wilt, herhaal je dit een aantal keer. Leg je uitgeknipte stukjes stof op elkaar met de goede kanten op elkaar. Wie het extra wilt opvrolijken, stikt er gewoon een paspelbandje tussen. En keer om. Wanneer je alle vlaggetjes hebt gemaakt, stik je ze aan elkaar op een biaislintje!

DSC_0018 (Large) DSC_0030 (Large)

Hoera! Het feest kan beginnen!

DSC_0054 (Large)

Leuke variant
Ook fijn voor een verjaardagsfeestje, is om de vlaggetjes te vervangen door leuke foto’s van het afgelopen jaar. Aan het begin van je biaislintje laat je 20 cm over, dan steek je de eerste foto tussen het lintje en stik je met een zigzaksteek de foto vast. Daarna laat je telkens 3 à 4 cm over en stik je de tweede foto vast tot je een leuke fotoslinger hebt.

DSC_0007 (Large) DSC_0010 (Large) DSC_0011 (Large)

Meer supergemakkelijke maar leuke DIY-projectjes vind je in Het Leuke Mamaboek, uitgegeven bij Stichting Kunstboek, 19,95 euro.