DIY: houten kerstboom aan de muur

725

Volgende week vakantie? Dan kan je deze leuke kerstboom misschien eens in elkaar knutselen? Het enige wat je moet doen, is wat hout en goede lijm halen. De kinderen kunnen helpen, je kan bewijzen dat je een handige henriëtta bent, en je hebt een nieuwe boekenplank aan je muur. Nog wat kerstlichtjes erin en kerst mag komen.

roomed-kerst-diy-boom-3

 

Hoe begin je eraan?

(tekening onderaan de tekst)

1. Heb je een paar planken dun en licht hout gevonden, dan meet je een driehoek en teken je de figuur uit op het hout.

2. Nu moet je nog de smalle stroken die op de schuine zijden komen, uittekenen. Die lijm je straks op de driehoek dus meet ze ook goed af. Je hebt ook nog hout nodig voor de stam van de boom en voor de plankjes. Teken dit allemaal eerst uit.

3. Is je hout niet te dik, dan kan je alles voorzichtig met een handzaag uitzagen. Oneffenheden schuur je nog weg met schuurpapier.

4. Is alles uitgesneden, check dan of alle afmetingen kloppen. Zet alles even recht. Daarvoor heb je een paar extra handen nodig, of tape. Dat helpt ook.

5. Nu ga je alles lijmen. Het beste is om alles eerst te lijmen met secondelijm, en de randen extra vast te zetten met houtlijm. Om alles goed te laten drogen en recht te houden, kan je ook weer tape gebruiken.

6. Als alles droog is, draai je je boom om en lijm je achteraan een lange strook hout vast. Die zal alles extra stevig maken. Zorg dat de strook wat uitsteekt aan de onderkant van de boom, je kan er je boomstam dan nog aan bevestigen. Kleef alles goed vast met houtlijm, ook de stam.

7. Verwijder alle stof en geef je boom een fris, wit kleurtje. Je kan hem zo veel lagen verf geven als nodig. Hang de boom met een haakje aan de muur, zet er leuke dingen in, en jij hebt een mooie selfmade eye-catcher die heel de winter kan blijven hangen!

 

steps-christmas-tree-diy

 

Bron: Curbly