15 keer met twee naar Don Jon

136

19 NOVEMBER 2013 | Hollywoods schattigste boy-next-door is all grown up en schopte het tot regisseur. Eentje met gevoel voor snelle humor en rake karaktertekeningen, zelfs. Joseph Gordon-Levitt neemt in zijn eerste langspeelfilm Don Jon de hoofdrol voor zijn rekening én schreef het script. Kijk zelf hoe hij het er vanaf brengt: wij geven 15 duotickets weg

Al sinds eind de jaren 1980 is Gordon-Levitt een regular op het kleine en grote scherm. Nu toont hij zich met Don Jon een getalenteerd regisseur mét schrijfskills. Helemaal aan zijn proefstuk toe is de acteur turned regisseur echter niet, vóór Don Jon regisseerde hij namelijk al enkele kortfilms.

Smeltsmile

Don Jon ging bij ons in première op Film Fest Gent, met Gordon-Levitt himself op de rode loper. Co-ster Scarlett Johansson, die het liefje van Gordon-Levitts personage ‘Jon’ vertolkt, was tot grote spijt van menig mannelijk Gentenaar niet van de partij. Maar met zijn ontwapenende glimlach deed de posterboy wel veel meisjesharten smelten.

In Don Jon kruipt Gordon-Levitt in de minder onschuldige huid van de fuivende ‘Don’ Jon Martello, een womanizer die kampt met een loeier van een pornoverslaving. Jon weet als geen ander hoe hij vrouwen in zijn bed moet lokken, maar zijn onenightstands verbleken bij het genot dat hij ervaart wanneer hij ‘s nachts alleen achter zijn computerscherm zit te masturberen.

Wat op het eerste zicht een luchtig en soms komisch verhaal lijkt te zijn, is daarnaast ook een scherpe reflectie over de hedendaagse mediacultuur en hoe die de verwachtingspatronen van mannen jegens vrouwen én vice versa beïnvloedt.

Oog in oog met Joseph

Don Jon werd enthousiast onthaald door het publiek en kreeg lovende kritieken in de pers. Vertrouw jij enkel je eigen ogen of wil je liever zelf het wasbordje van Gordon-Levitt gaan bewonderen in de cinema? Dan hebben wij goed nieuws, want Steps geeft zomaar even 15 duotickets weg!

Winnen is kinderspel, stuur een mailtje naar steps@roularta.be en vertel ons waarom je zonder tickets niet kan leven. Deelnemen kan tot en met dinsdag 19 november! Met een beetje geluk kijk jij binnenkort in Gordon-Levitts puppy-ogen…

Alvast een voorsmaakje.

Ine D’hoe