Donderwolk in de keuken

42

Soms kom je thuis en wil je het liefst meteen crashen in de zetel, met op de televisie één of andere feelgoodmovie. En daar hoort een portie comfortfood in de vorm van een makkelijke pizza of lasagne bij natuurlijk. Geen moeite, supersnel en lekker. Gisteren had ik zo’n dag. Geen zin om te koken, een beetje balen en proberen excuses te verzinnen om voor één keer toch maar te zondigen en een diepvriespizza in de oven te zwieren. Ik moet toegeven: de enige reden waarom ik dat niét gedaan heb was omdat ik simpelweg geen diepvriesmaaltijden meer in huis heb. Zo braaf ben ik dus, dat ik de tips uit De voedselzandloper (verwijder alle ongezonde voedingsmiddelen!) nauwgezet opvolg en ik had even een grondige hekel aan het hele gedoe. Misschien was mijn ‘bui’ een gevolg van het afkicken van suiker en koolhydraten? Misschien was ik inderdaad gewoon moe? Feit is dat het koken achteraf toch niet zo’n onmogelijke opdracht bleek. Hoe langer ik in de potten roerde, hoe leuker en ontspannender ik het vond. Het resultaat bleek bovendien heel erg lekker te zijn, ook de vriend strooide kwistig complimentjes rond. Zou ik toch nog een keukenprinses worden?

Ik maakte gevulde champignons met kaas en noten klaar: eenvoudig, supervlug klaar en helemaal oké met de voedselzandloper. Toegegeven, op de foto ziet het er echt niet uit, maar heeft wel gesmaakt!