Dan is de kans dat je slim, zelfstandig, creatief en succesvol bent (of wordt), bijzonder groot. In Amerika is het tijdens sollicitatiegesprekken al langer de gewoonte: even naar beneden kijken om te zien welke sokken de sollicitant draagt.

Je hebt ze in alle kleuren van de regenboog, met donuts op, hartjes, vliegende herten, Bert & Ernie… sokken hoeven al lang niet meer te matchen met de kleur van je schoenen. Zelfs zakenmannen in maatpak mogen crazy, happy socks onder hun pas gestreken broek dragen. Hoe gekker, hoe leuker!

Welke sokken je draagt, vertelt bovendien ook nog eens meer over jezelf dan je denkt.

– Mensen die gekke sokken durven dragen, willen de wereld eigenlijk vertellen dat ze weigeren in de pas te lopen. Ze trekken het voortouw tegen uniformiteit.

– Draag je crazy socks, dan ben je ook nog eens sociaal. Je opvallende sokken zijn vaak een speelse ijsbreker, ze zorgen ervoor dat je sneller contact maakt met je omgeving.

– Een ander effect van je kleurrijke sokken is dat de buitenwereld je als een creatief type beschouwt. En dat kan dan weer deuren openen.

– Gekke sokken scheppen een band. Een high five, maar dan met sokken. Een beetje zoals vrachtwagenchauffeurs of motards met hun lichten knipperen naar elkaar. Zit je in een meeting, kijk dan eens naar de sokken van de mensen aan tafel. Wedden dat diegene die ook gekke sokken draagt je opmerkt en eens vriendelijk knikt?

– Wat je draagt, heeft invloed op je manier van denken en handelen. Je gekke sokken kunnen dus een duwtje in de rug zijn om eens wat meer uit je comfort zone te stappen.