Dreamdrop: dromen met Elfi De Bruyn

390

Voor Elfi De Bruyn (30), blogster en auteur van twee ‘Happy Nails’-boeken, zijn dromen de eerste stap naar succes. Daarom startte ze het project Dreamdrop waarmee ze anderen een duwtje in de rug wil geven. Het is een online platform waarop iedereen zijn dromen kan neerpennen. “Door je droom te delen kan je andere mensen motiveren en dat is de kracht van het project.” Wij hadden een hele lange én inspirerende babbel met Elfi… 

(foto: Bram Laebens)

Vanwaar kwam het idee om het project Dreamdrop te starten?
Elfi De Bruyn:
“Zelf had ik vroeger weinig zelfvertrouwen. Ik droomde veel en kreeg niet veel steun. Er waren zoveel dingen die ik wou doen, maar niemand stond achter mij. Op een bepaald moment heb ik beslist dat ik moest doorzetten. Ik zou tonen wat ik in mijn marge had en wat ik waard was. Natuurlijk had ik nooit verwacht dat mijn projecten zo’n groot succes zouden kennen. Toen ik met mijn vriendin samenzat, betrapten we onszelf erop dat we vaak excuses zoeken om dromen niet waar te maken. Te weinig tijd, te weinig geld of een gebrek aan zelfvertrouwen. Daarom ben ik met Dreamdrop gestart. Ik wil anderen een duwtje in de rug geven en ze te motiveren om hun dromen na te jagen en te verwezenlijken. Dromen en in je dromen geloven is zo belangrijk. Op dreamdrop zijn er al meer dan 300 gedropte dromen. Zo zie je maar dat de dromers er niet alleen voor staan.”

Droppen in de galaxy

Hoe zou je zelf Dreamdrop omschrijven?
“Als de ultieme plek om je dromen vorm te geven. Je maakt een moodboard om je droom te visualiseren en schrijft daar een bijhorende tekst bij. Op het online platform kan je een soort van Pinterestpagina aanmaken met inspiraties voor je droom, die je dan aanvult met een duidelijke visie over je droom en wat je wilt bereiken. Met het platform kan je letterlijk je droom droppen in de galaxy. Dan zweeft je droom daar ergens rond en kan je zelf beslissen of je je moodboard wil delen. Na een jaar krijg je jouw moodboard terug in je mailbox om je zo te helpen aan je dromen te herinneren en te kijken wat je al bereikt hebt.”

Waarom zijn dromen zo’n belangrijk onderdeel in je leven?
“Ik ben een optimistisch persoon met veel happy vibes. Ik hou enorm van de kleine dingen in het leven zoals: een lief gebaar, een glimlach, een verrassing, vriendschap, de liefde leren ontdekken… Maar voor mij begint het succes nog altijd bij dromen. Dan moet je de nodige motivatie vinden om die uit te werken, want je zal niet altijd door andere mensen gesteund worden. Mijn dromen zijn de aanleiding geweest voor mijn succes. Ik wil dat andere mensen dat ook beseffen en voelen voor zichzelf.  Natuurlijk heb ik ook tegengeslagen gekend die horen er nu gewoonweg bij. Net zoals iedereen het soms eens moeilijk heeft, heb ik ook moeilijke momenten. Toch zouden die tegenslagen geen excuus mogen zijn om op te geven. Je moet er volledig voor gaan! Ik ben dankbaar voor de momenten dat het wat moeilijker gaat. Het zijn net de kansen die er ook moeten zijn om dichter bij jezelf te geraken en ze zorgen  voor een extra boost om door te zetten.”

Thailand

Hoe is jouw  succes begonnen?
“Acht jaar geleden werkte ik als vrijwilligster in Thailand. Daar zag ik meisjes met heel opvallende en kleurrijke nagelversiering. Ik vond dat zo leuk! Terug in België heb ik me verdiept in nail art en heb ik een opleiding gelnagels gevolgd. Meer en meer meisjes kregen interesse in mijn kleurrijke en gekke ontwerpjes. Op een dag werd ik wakker en wist ik: ik wou en zal een boek schrijven over nail art. Mijn eerste boek was zo’n succes dat ik ondertussen al een tweede heb geschreven.  Ik heb ook al te gekke samenwerkingen achter de rug met illustratrice Eva Mouton en graffitiartiest Bué The Warrior. Ook een grote droom die uitkwam was de samenwerking met The Body Shop. Voor de beautyketen mocht ik een eigen nagellaksetje samenstellen.  Ik heb leren durven dromen en kijk eens waar dat het mij gebracht heeft. Met mijn positieve verhalen wil ik anderen aanmoedigen om ook verder te dromen.”

dreamdrop

Hoe start jij je dag?
“Op mijn badkamerspiegel kleven de woorden: dream, love and kindness. Mooie woorden om de dag goed mee te beginnen. Iedereen heeft zijn morning ritual en voor mij is dat een inspirerend moment om na te denken over het leven en mijn dromen. Ik wil dat iedereen ‘s morgens in de spiegel kijkt en tegen zichzelf zegt: ‘ik kan dit!’ Ik hou ervan om te dromen en die dromen ook na te streven. Als mensen me vragen wat mijn job is vind ik het moeilijk om hierop te reageren want ik doe gewoon wat ik graag doe: schrijven, mezelf uitdagen, creatief ontwikkelen, anderen motiveren… mijn job is net daarom ook mijn grootste hobby.”

Heb je zelf ook al een moodboard gemaakt?
“Vorig jaar stak ik mijn handen uit de mouwen en ging ik aan de slag met inspirerende quotes, vrolijke zeemeerminnen, kleurrijke vlinders, plastic flamingo’s en veel glitter. Niets mocht ontbreken op mijn magisch moodboard. Zelfs een tikkeltje duisternis werd er in verwerkt, want zeg nu zelf: ‘stars can’t shine without darkness’. Het was puur mijn gevoel op dat moment en het heeft gewerkt. Want één jaar later open ik opnieuw mijn (ondertussen) tweede Happy Nails boek en denk ik: ‘Hey dit … en dat… en ook die pagina komt me erg bekend voor!’ Alsof ik altijd al wist hoe mijn avontuur er zou gaan uitzien. Leukste gevoel ever!”

Dreambox

Momenteel breng je ook een eigen deautybox op de markt?
“Ja inderdaad!  In de Deauty box van april zal je ondergedompeld worden in mijn kleurrijke wereld met nagelproducten en nog veel andere verrassingen. Er worden zo’n 4000 verrassingsboxen met beautyproducten opgestuurd. Ons doelpubliek is verschillend, maar het lijkt een zeer leuke mix die volgens mij goed zal werken!  Samen met Deauty ben ik op zoek gegaan naar producten die volledig bij me passen. Natuur, glinsters, kleur en humor zijn enkele elementen die in de box terugkomen. Mensen die op dreamdrop een moodboard plaatsen, kunnen dat afdrukken en perfect in hun Deautybox plaatsen. Op die manier wordt het een Dreambox! Dat is een perfecte samensmelting met mijn nieuw project!”

Over welke projecten droom je nog?
“Ik wil er nog niet te veel over vertellen, maar ik ben aan iets heel groots bezig voor deze zomer. Een grote droom die na lang wachten en teleurstellingen toch is uitgekomen. Ik zou graag in de toekomst misschien ook een juwelencollectie op de markt brengen. Ik vind herinneringen heel belangrijk en wil die omvormen naar geluksbrengertjes. Ik ben daar zelf heel gevoelig voor. Dat kan naïef overkomen maar het is iets wat me wel sterk houdt. Dat past ook binnen het concept van Dreamdrop: mensen kunnen hun diepste dromen droppen en zich daar verder aan vasthouden met het geluksbrengertje.”

moodboard 2

Check it out en droppen! Of via Facebook