‘t Wordt kouder en kouder en onze lippen droger en droger. Daarom gingen wij op zoek naar een manier om ervan af te raken. Met deze tips heb je ongetwijfeld ultrazachte lippen in no time.

Je hebt het vast al meerdere keren meegemaakt. Losse velletjes, pijnlijke barstjes, lippen die eerder op schuurpapier lijken dan iets anders. Daar zijn verschillende oorzaken voor mogelijk. Langdurige blootstelling aan de zon, droge en koude lucht of lage luchtvochtigheid zijn echte boosdoeners. En geloof het of niet, als je vaak aan je lippen likt, hoef je ook niet te rekenen op een ultrazacht resultaat. Door de enzymen in speeksel wordt de huid nog meer aangetast. Hoewel het dus even de pijn verzacht, helpt het je helemaal niet vooruit.  Maar gelukkig kan je er iets aan doen.

1. Smeren

De eerste oplossing ken je ongetwijfeld al: smeren. Vette zalfjes zijn heel goed daarvoor. Probeer ook voor het slapengaan je lippen in te smeren met bijvoorbeeld Vaseline. Voor je dat doet, is het een goed idee om je lippen eerst even zachtjes te scrubben. Dat kan met bijvoorbeeld een tandenborstel of scrubs speciaal voor de lippen. Als je lang in de zon zal zitten, gebruik dan een balsem met UV-bescherming.

2. Drinken

Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken. Hé, waar is water eigenlijk niet goed voor?

3. Geneesmiddelen checken

Ga na of je geneesmiddelen neemt die uitdroging veroorzaken. Als dat het geval is, kan je je dokter raadplegen om te zien of daar iets aan gedaan kan worden.

4. Blijf eraf!

Dit is een hele moeilijke (voor mij althans): trek niet aan de velletjes aan je lippen. Dat maakt de wondjes alleen maar erger. Dus hoe onweerstaanbaar de drang ook is, doe het niet.

5. Stop met likken

Als je lippen droog zijn omdat je er vaak aan likt, probeer jezelf er dan van bewust te zijn dat je het doet. Hoe meer je erbij stilstaat dat je het doet, hoe makkelijker het wordt om ermee te stoppen. Bij mij helpt het om voortdurend lippenbalsem op te hebben. De smaak ervan is niet al te best waardoor ik het dus minder doe.

6. Adem anders

Door je mond ademen kan ertoe leiden dat je lippen uitdrogen. Probeer dus zoveel mogelijk door je neus te ademen.

(foto istock)