We dromen allemaal en hebben duizend-en-een plannen. Maar kom jij ook nooit verder dan “Ooh, wat zou ik graag…” of “Ooit zal ik…”? Wij helpen je je dromen waar te maken!

1. Droom groots

Iedereen droomt wel eens. Die dromen ook waarmaken, dat is de sleutel tot succes. Laat je fantasie de vrije loop en bedenk voor jezelf wat je echt graag zou willen. Maar je kan dan wel je Grote Plan in je hoofd hebben, laat het er niet zitten.

2. Je droom in ‘t echt

Een droom werkelijkheid laten worden, dat is natuurlijk niet op 1, 2, 3 gedaan. Het is belangrijk om je plan op papier te zetten. Schrijf alles concreet uit: wat is je doel en wat wil je ermee bereiken?

Zorg voor een stappenplan met een logische volgorde. Alles heeft een bepaalde tijd nodig. Sommige dingen zal je eerst moeten doen voor iets anders mogelijk is. Maak daarna van je stappenplan een actieplan en plak op alles een tijd en bedrag. Zijn er dingen die je nu al kan doen? Ga dan meteen over tot actie. Zijn er dingen waar je eerst nog voor moet sparen? Zet dan voor jezelf voorop hoeveel je er wekelijks of maandelijks voor opzij wil zetten.

3. Meteen beginnen

Nu je alles op een rijtje hebt gezet, moet je het ook nog doen. Stilstaan is achteruitgaan, en dat wil je niet. Je begint het beste zo snel mogelijk met de eerste stap. Anders raakt je plan weer in de vergetelheid. Het helpt om naar je doel toe te leven.

4. Hou een dagboek bij

Als je jezelf wat wil aanmoedigen om door te gaan, dan kan je een dagboek bijhouden. Schrijf alles op wat je doet op weg naar je fantasie. Het zal je sowieso extra motiveren. Elke stap, hoe klein ook, kan je op neerschrijven en zo zal je je droom snel dichterbij zien komen. Zelfs al ben je ‘maar’ opzoekwerk aan het doen rond je volgende stap, ook dat is belangrijk!

En nu, fantaseren maar!