Wat, nog nooit Dublin bezocht? Zonde! We geven jou 9 redenen waarom je de hoofdstad van Ierland geweldig zal vinden.

dublin

1. Ze doen er van literaire kroegentocht

Iconische schrijvers als George Bernard Shaw, William Butler Yeats en James Joyce waren allemaal geboren en getogen in Dublin en zoals het een goede Ier betaamt, hebben ze ook flink wat tijd in de kroeg doorgebracht. Het leuke gevolg: je kunt in Dublin op literaire kroegentocht! Vertrekplaats van de Literary Pub Crawl is de Duke Pub in Duke Street. Tijdens de kroegentocht maak je kennis met de favoriete pubs van de schrijvers en andere literaire sites. En wij verzekeren: dorst zul je niet hebben.

Dublin2

2. Je kunt je er culinair volledig laten gaan. In stijl.

Jawel, Dublin is een culinaire stad. Ieren zijn levensgenieters en daarom hoeft het niet te verwonderen dat er tal van goede adresjes zijn waar je het beste van de Ierse en internationale keuken kunt proeven. Onze keuze: l’Ecrivain (door Michelin gelauwerd), Pho Viet (topklasse Vietnamese keuken), The Winding Stair (boekwinkel en restaurant in één).

3. Er zijn concerten in de kathedraal

St-Patrick’s Cathedral is 800 jaar oud. Tijdens een bezoek aan de kathedraal ontdek je er de mooiste grafmonumenten en maak je als het ware een reis door de geschiedenis van Ierland. Plan je bezoek op het moment dat er een lunchconcert plaatsvindt. Zo geraak je helemaal in de juiste stemming.

4. Guinness smaakt nergens zo lekker

In de Guinness Storehouse, vlakbij de Guinness brouwerij, kom je alles te weten over ‘the black stuff’. Het bezoek start op het gelijkvloers en eindigt in de Gravity Bar op de zevende verdieping. Verwacht je aan een schitterend panorama over Dublin, en een heerlijke pint Guinness natuurlijk.

5. Veel musea zijn er gratis

De National Gallery of Ireland bezit werk van Vermeer, Picasso, Van Gogh en andere meesters en is helemaal gratis te bezoeken! Ook in andere musea, zoals het Nationaal Archeologisch Museum, de Botanic Gardens en de Chester Beatty Library mag je gratis binnen.

6. Sagen en legendes komen er tot leven

Ierland is het land van de sagen, legendes en oude verhalen die van generatie op generatie worden overgedragen. Ook in Dublin is de vertelkunst nog zeer levendig en als je de kans krijgt om een vertelavond mee te maken dan moet je die met beide handen grijpen. Voor een Evening of Irish Folklore en Storytelling bij kaarslicht ga je naar The Brazen Head, de oudste pub van Dublin.

7. Er wordt afternoon tea geschonken! Met cake!

In veel hotels kun je genieten van afternoon tea met ovenverse scones en heerlijke cream. Voor een super high tea ga je naar de Atrium Lounge. Voor de echte Ierse sfeer in een cosy omgeving en voor ongeëvenaarde cakes ben je bij Queen of Tarts en The Cake Café aan het juiste adres.

8. Dublin ligt aan zee

Dublin ligt op de oevers van de rivier Liffey, die wat verder in de Ierse Zee stroomt. Bekijk Dublin vanuit een ander perspectief tijdens een boottocht naar Howth, een sfeervolle havenplaats, en naar Dun Laoghaire, een trefpunt voor zeilers.

9. Je kunt er panda’s zien! Rode!

Normaal gezien houden wij niet van beestjes in kooien, maar voor de Dublin Zoo maken wij graag een uitzondering. De dierentuin won in 2009 de prijs van beste familiepark en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden, zeker nu er nog maar net twee rode panda’s zijn geboren.

Ook helemaal verliefd op Ierland en/of Dublin? Heb je zelf nog geweldige tips van dingen die je moét doen wanneer je in Dublin bent? Deel ze gerust even met ons, we zijn benieuwd!

Info. www.visitdublin.comwww.ireland.com