Nu we weer even niet bij onze vertrouwde kapper terecht kunnen, zijn we op onszelf aangewezen. Een futloze coupe misérable omtoveren tot een kapsel met instant volume? Yes you can! En wel met deze doodeenvoudige tips.

Was je haren minder vaak, maar beter

Je haren te veel wassen zorgt er voor dat je natuurlijke beschermlaag wordt aangetast. Het gevolg? Fijn, fragiel haar dat steeds dunner wordt doordat het gemakkelijk afbreekt.

Probeer je haar maximum 2-3 keer per week te wassen zodat je haar de natuurlijke oliën kan behouden. Gebruik niet té veel shampoo: voor middellang tot lang haar volstaat een drupje ter grootte van een muntstuk van 50 cent, voor korter haar kom je zelfs toe met minder. Meng je shampoo een beetje met water en breng het vervolgens goed verdeeld over je hoofd aan. Masseer het in je haarwortels gedurende 2 minuten, zo reinig je je haren niet alleen goed maar stimuleer je ook de bloedsomloop waardoor je haar beter kan groeien. Spoel grondig uit met lauwwarm-koud water en breng een conditioner aan – maar enkel op het deel van je haar dat start ter hoogte van de onderkant van je oren. Zo voorkom je dat je het onnodig zwaar maakt.

Tip: Hebben je haren veel schade opgelopen door veelvuldig wassen, brushen of kleuren? Probeer dan het Total Repair 5 gamma van Elsève eens uit.

Tip: Vind je het moeilijk om je haar minder te wassen? Stel dan een wasbeurt uit met wat droogshampoo.

De Elsève Total Repair 5 shampoo, conditioner en masker van L’Oréal Paris zijn overal verkrijgbaar aan € 3,99, € 3,99 en € 6,99. De Elsève Total Repair 5 Cica Repair van L’Oréal Paris is overal verkrijgbaar aan € 6,99. De Elsève Total Repair 5 Rapid Restore superconditionner van L’Oréal Paris is overal verkrijgbaar aan € 4,99.

Wees kieskeurig met je haarverzorging

Mooi in theorie, iets minder makkelijk in de praktijk. Voortdurend wisselen van shampoo is sowieso geen goed idee, maar je haar af en toe grondig onder de loep nemen om je verzorging optimaal af te stemmen op de noden van je haar, kan een wereld van verschil betekenen. Kies hoe dan ook voor een verzorging die op elkaar inwerkt, zo ben je zeker van een maximaal resultaat.

Experimenteer, maar niet te veel: geef je haar altijd 2 maanden de tijd om aan de nieuwe verzorging te wennen. Merk je dat je haar futloos is, dan kan het zo eenvoudig zijn als een verzorging te zoeken die speciaal geformuleerd is om volume toe te voegen.

Heb je echter lang haar, dan is het eigenlijk niet verwonderlijk dat je haar minder volume heeft: hoe langer je haar, hoe zwaarder. Check eerst de staat van je puntjes: zijn ze echt kapot, zet er dan de schaar in (of toch zodra je terug naar de kapper kan), dat zal je haar vanzelf weer veerkrachtiger maken.

Tip: Exit Kapper Cream van Elsève Dream Long: een leave-in verzorging specifiek voor lang haar zonder het te verzwaren.

De Dream Long shampoo en conditioner van Elsève zijn overal verkrijgbaar aan € 3,99. Het Dream Long SOS Masker van Elsève is overal verkrijgbaar aan € 7,99. De Dream Long No Haircut Cream van Elsève is overal verkrijgbaar aan € 6,49.

Voorkom haaruitval: ontspan!

Stress is nergens goed voor en al helemaal niet voor je haar. Je haar kan er futloos van worden, glans en volume verliezen en is het ergste geval zelfs uitvallen. Probeer in eerste instantie dus zeker voldoende te slapen, gezond te eten en op tijd te ontspannen.

Sla ook niet meteen in paniek als je haren verliest: in de zomer heb je sowieso meer en voller haar dan in de herfst.

Merk je dat je toch een aanzienlijke hoeveelheid haren verliest, dan is een vitaminekuur ten zeerste aangeraden. Jouw partners in crime? Biotine en Vitamine B zijn je Bonnie & Clyde van dienst. Hun effect verdubbelen? Dat doe je door ze ook in je haarverzorging te verwerken. Het Full Resist gamma van Elsève werd speciaal ontwikkeld met Biotine, Vitamine B5 en Arginine om je haar tot in de vezel te versterken zodat het minder snel afbreekt. Begin met het Power Masker dat na één gebruik al een zichtbaar resultaat geeft en zet je behandeling verder met de versterkende shampoo en conditioner.

De Full Resist shampoo en conditioner van Elsève zijn overal verkrijgbaar aan € 3,99. De Full Resist Power masker van Elsève is verkrijgbaar bij Di en Kruidvat aan € 16,99.

Help je haartextuur een handje

Neem je alle voorgaande tips al ter harte dan kun je nog een stapje verder gaan om je haar net dat beetje extra volume te geven. Gun je haar om te beginnen wat rust en houd het uit de buurt van warmtebronnen zoals steiltangen. Laat het zoveel mogelijk drogen aan de lucht, zo valt het vanzelf al wat voller.

Heb je erg sluik haar? Gebruik dan een diffuser op je haardroger en droog je haar ondersteboven op de koudste stand: zo creëer je gegarandeerd wat extra volume. Houd je hoofd opnieuw ondersteboven en spray eerst wat droogshampoo op je haarwortels en ga er losjes met je hand door, zo geef je je haar wat extra textuur. Om dat extra volume te behouden kun je eventueel ook nog wat haarlak aanbrengen op de onderkant van je haarwortels.

Tip: De Extra Volume & Fixatie haarspray van Elnett is een klassieker en geeft een goede fixatie zonder te verzwaren. Mag het nog wat meer zijn? Verleg je haarlijn dan nog eens et voilà: va-va-voom volume!


De Elnett Satin Haarspray voor langdurige volume 200ml van L’Oréal Paris is overal verkrijgbaar aan € 4,99. Ook verkrijgbaar in 300 ml (€ 5,99) en 400 ml (€ 6,99).