Een gastenboek vol leuke boodschappen

69
gastenboek vol leuke boodschappen

Wat is er leuker dan toffe momenten vast te leggen op beeld? Je kunt een professionele fotograaf aanstellen of je kunt uiteraard ook zelf het fototoestel in de aanslag houden. Mits wat tips, maak je prachtige foto’s van het lente- of communiefeest.

Stijlvol boek

Koop een mooi schrijfboek en plaats het aan de ingang van het feest en nodig iedereen uit om er een persoonlijke boodschap voor het feestbeest in te schrijven. Om het gastenboek te doen opvallen, plaats je het bijvoorbeeld op een hoge lessenaar of een schildersezel. Zorg dat er schrijfgerief voorhanden is (eventueel vastmaken met een koordje, anders verdwijnt de balpen al snel in de handtas van de verstrooide tante). Het is stijlvol om een groot boek te kopen, bijvoorbeeld A3, eventueel met handgeschept papier.

Message in a bottle

Iets origineler is om een doorzichtige fles of bokaal te plaatsen en hierbij kleine velletjes papier te leggen. Zo kan iedereen een fijne boodschap achterlaten.

Een brievendoos

Versier een schoendoos in het thema van je feest en maak er bovenaan een gleuf in. Leg er papier en een balpen naast en vraag aan de gasten een persoonlijke boodschap in de brievendoos te stoppen. Ook leuk is om hier kleurpotloden of stiften bij te leggen. Zo krijg je kleurrijke herinneringen en kunnen kleine kinderen hun persoonlijke boodschap tekenen voor je zoon of dochter.

Menu met boodschap

Als je met een menukaart per genodigde werkt (eventueel om de tafelschikking duidelijk te maken), dan kun je die menukaart ook gebruiken om een boodschap na te laten. Voorzie een witruimte voor een leuk berichtje. Midden op de tafel kun je dan een doos plaatsen om de kaartjes in te laten glijden.

De babbelbox

Denk je dat je gasten vooral mondig zijn? Kies dan voor de babbelbox. Dit videogastenboek zorgt ervoor dat de genodigden tijdens het feest een boodschap kunnen inspreken.

Terugstuurkaartje

Ook leuk is om de genodigden een foto van de communicant mee te geven samen met een invulkaartje. Je vraagt om het invulkaartje nadien met de post terug te sturen. De week nadien vallen dan heel wat persoonlijke boodschappen bij je thuis in de brievenbus. Zo blijft je zoon of dochter nog iets langer in de belangstelling staan.

Tekst: Mieke Vercruijsse / Foto: Unsplash