Een georganiseerde woning in drie stappen

103

29 APRIL 2014 | De jaarlijkse lenteschoonmaak is de perfecte manier om van je woning het georganiseerde en rommelvrije paradijs te maken waar je al jaren van droomt. Drie tips!

200135030-001

Weg met de rommel
Over de jaren heen verzamel je heel wat spullen, van cadeaus tot kleine souvenirs en waardevolle kunstwerken. Waar enkele mooie accessoires je woning een persoonlijke touch geven, kan te veel rommel net de aandacht wegnemen van de essentiële stukken in je interieur. Bovendien is het veel lastiger om te poetsen met al die prullen die in de weg staan. Kijk eens goed rond en beslis welke stukken echt een meerwaarde bieden en welke gewoon opvulling zijn. Verkoop wat nog enige waarde heeft en gooi of geef al de rest weg.

Neem de kasten onder handen
Nu de zomer eraan komt, wordt het ook tijd om je wintergarderobe op te bergen. Neem de tijd om te kijken welke items naar de droogkuis moeten of eventueel gemaakt moeten worden. De stukken die je al jaren niet meer gedragen hebt, kan je verkopen, weggeven of weggooien als er enkel nog een lap stof van overblijft.
De items die je wel wilt houden tot volgende winter, berg je zo zorgvuldig mogelijk op. Truien worden mooi opgevouwen in een doos waar lucht in kan, zo vermijd je het ontstaan van schimmels of een muffe geur. Winterjassen horen thuis achteraan in de kast op een kapstok en je schoenen worden opgeborgen in een gesloten box. Extra tip: rangschik je kledij volgens kleur, zo zal je ’s morgens sneller een outfit kunnen samenstellen.

Ruimte zo goed mogelijk benutten
Je kan de ruimte in je kast best zo goed mogelijk benutten. Er bestaan dan ook heel wat handige spullen en systemen om je kast zo goed mogelijk te organiseren. Zo is de binnenkant van je kast de geschikte plaats voor accessoires en schoenen.

Renske De Maesschalck