Een save-the-date kaartje: enkele tips

93
tips voor jouw save-the-date kaartje

Wil je dat je gasten zeker aanwezig zijn op het communie- of lentefeest van je bengel? Stuur dan een halfjaar vooraf een save-the-date kaartje uit. Geen excuses om niet mee te komen vieren. Bovendien is dit het uitgelezen moment om je zoon of dochter al maanden vooraf te laten schitteren. Wij zetten enkele ideetjes op een rij.

In thema

Zal je het feest in thema doen, zorg dan dat het thema alvast duidelijk wordt op je save-the-date kaart. Zo kunnen de gasten zich al wat voorbereiden en zijn ze zeker in de juiste sfeer op de dag zelf.

Glitter & glamour

Een communie- of lentefeest is niet niets voor het feestvarken, dus is wat glitter en glamour wel op zijn plaats. Een subtiel gouden accentjes of veel bling bling, het kan allemaal. Dit kaartje zal enkele maanden letterlijk blinken in de huiskamer van je gasten.

Een persoonlijke foto

Vindt je kind het fijn om een fotoshoot te houden, maak dan een kaartje met een foto van je zoon of dochter op. Probeer origineel uit de hoek te komen en vooral een foto op maat van je kind te maken. Houdt je kind bijvoorbeeld van dieren, maak dan een ludieke foto met een diertje erbij.

Antwoordkaartje

Wil je graag snel weten wie er aanwezig zal zijn op het feest? Stuur dan met de save-the-date een antwoordkaartje mee. Geef als bestemmeling je zoon of dochter op. Op die manier krijgt hij of zij  veel post en kan die zelf de aanwezigheidslijst bijhouden. Leuker toch dan een onpersoonlijk sms’je naar de ouders.

Als aanzet voor bedankjes

Het is leuk om de stijl van de save-the-date kaartjes aan te houden in het bedankingskaartje. Retro, girly, stoer, glitter, strak…

 

Tekst: Mieke Vercruijsse / Foto: Unsplash