Je kent het wel: je gaat met je partner dineren in een romantisch Italiaans restaurant en als hapje reserveren ze bruschetta. Jij staat voor een dilemma: genieten van het gerechtje of een hele avond een stinkende adem hebben? Dankzij de kissing garlic is dat dilemma verleden tijd.

Alessandro Guagni en Lorenzo Bianchi voeren volop promotie voor hun kissing garlic. Het Italiaanse duo deed er drie jaar over om de teelt van de gigantische looksoort te perfectioneren. Aglione, wat ‘grote look’ in het Italiaans betekent, is tot tien keer groter dan normale look. Bovendien heeft de kissing garlic een milde smaak, is hij gemakkelijk te verteren én is hij geurloos.

young woman doing hush gesrute(Foto: iStock)

Toch was het geen sinecure om aglione te kweken. “Veertig jaar geleden werd de look in Toscane op veel plekken geteeld, maar vandaag zijn wij de enige ter wereld die de soort op grote schaal produceert”, vertellen Guagni en Bianchi aan The Guardian. “We hebben lang moeten zoeken naar de zaadjes, maar gelukkig vonden we enkele locale kwekers die ons konden helpen. Binnen enkele maanden halen we onze eerste grote oogst binnen.”

Sterrenchefs

Het duo gelooft alvast rotsvast in hun product. “Het is een vergeten Italiaanse delicatesse”, verzekeren de twee. “Enkele restaurants in Ancone hebben de look al in hun gerechten verwerkt en zijn laaiend enthousiast. We willen Italiaanse sterrenchefs overtuigen om hun voorbeeld te volgen. Daarnaast hopen we ons product in de winkelrekken te krijgen.”

look(Foto: Kissing Garlic)

Hopelijk kunnen we binnenkort ook in België zorgeloos genieten van bruschetta, zonder achteraf met een stinkende adem opgezadeld te worden. En anders boeken we gewoon een reisje naar Italië!