Een themafeestje? Laat je inspireren!

79
Themafeestjes

Wil je het communie- of lentefeest een originele touch geven? Dan is een themafeestje zeker een goed idee! Waar houdt je kind van, welke gedaanteverwisseling lijkt hem of haar wel iets? Laat je inspireren door onze voorbeelden.

Kleuren kunnen het feest een leuk accent geven, zeker als je dat doortrekt in de uitnodiging, de inkleding, de outfit en zelfs het dessertbuffet. Ook bloemen doen het goed, want ze stralen sowieso al iets feestelijks uit. Maar je kunt ook kiezen voor een thema op maat van je kind.

Stoere piraat of prachtige prinses

Heel wat kinderen kiezen voor een piraten- of prinsessenfeestje. Misschien niet zeer verrassend, maar het zijn wel dankbare thema’s. Winkels liggen vol van versiering die hier zijn plaatsje kan krijgen. Dus leuk en makkelijk.

Be a unicorn

Unicorns zijn de laatste jaren niet meer weg te denken op feestjes. Een unicornfeest is ongetwijfeld een van de schattigste feestjes die je kan organiseren waarbij kleur en magie centraal staan. Eenhoorns houden van roze, goud en paars en regenboogkleuren. Een regenboog met pastelballonnen tegen de muur kan alvast een leuke eyecatcher zijn op het feest. En unicornpinata’s vind je ook vlot in de winkels of kun je zelf maken. Ambiance verzekerd.

Filmsterren

Je zoon of dochter laten schitteren op de rode loper? Hem of haar voor één dagje een filmster laten zijn? Maak er een echt VIP-feestje van. Kies voor dit feestje misschien een cameraman in plaats van een fotograaf om jullie avonturen van de dag vast te leggen.

Voetbalfeest

Heeft je kind de voetvalmicrobe te pakken, dan zal je scoren door een voetbalfeestje te organiseren. Laat voetbal het uitgangspunt zijn van je decor, voorzie een taart in de vorm van een voetbal en organiseer misschien een vriendschappelijke wedstrijd met de genodigden. Uiteraard mag je zoon of dochter zijn of haar favoriete voetbaltruitje dragen tijdens het feest.

Tekst: Mieke Vercruijsse / Foto: Unsplash