Eentje voor de heren: 5 feestelijke manieren om je das te knopen

1709

Heren, moet je naar een chic feestje en wil je alles uit de kast halen om indruk te maken die avond? Tip: knoop je das eens op een originele manier! Ziehier 5 feestelijke dasknopen en hoe je ze voor elkaar krijgt. Begin al maar te oefenen! 

1. De drievuldigheidsknoop

De naam zegt het zelf, hier staat de symmetrie en de gelijkenis met het Celtische drievuldigheidslogo centraal. De drie bogen komen samen in één centraal punt in de dasknoop. Wat onmiddellijk ook de aandacht trekt van de speciale knoop!

trinity knot collage 1

2. De Van Wijk knop

Die knoop brengt de Prins Albert knoop (twee spiralen) naar een iets hoger niveau met net iets meer flair. Net door die derde fase krijgt de knoop een mooie dimensie in de ‘cylinder’. Die knoop draag je best met zeer strakke kraag en een vestje erbovenop.

de van wijk knot

 

 

3. De Truelove knoop

Voor deze knoop kijk je best uit naar een das die een bijpassend motief heeft bij de knoop. Op die manier geef je nog een extra touch en bevestig je de symmetrie in de dasknoop. De knoop zal wel wat oefening vragen om hem juist te krijgen!

trulove geknipt collage

4. De Merovingian knoop

De fans van Matrix zullen die knoop misschien wel herkennen, want die werd gedragen door Merovingian! De keuze voor die knoop is dan ook niet zomaar gekozen, de futuristische look past volledig bij de film! En jij haalt met de chique knoop alle aandacht binnen! Voor de knoop kijk je best om een gelijkaardig contrast te creëren zoals in het voorbeeld.

matrix knoop collage

 

5. De Cape knoop

De dasknoop is een mix van de gewone dasknoop en de drievuldigheidsknoop. De knoop past het beste bij een effen das of een das met motieven. Een gestreepte das oogt vreemd door de logica van de knoop.

cape knot collage