Pijn, blaren en soms zelfs valpartijen, het hoort er allemaal bij als je hoge hakken wilt dragen. Of toch niet? Wij bieden het antwoord op al je hoge hakproblemen.

  1. Auw, pijnlijke voeten

De winnaar voor meest voorkomend probleem bij hoge hakken is natuurlijk helse pijn. Je derde en vierde teen vanaf je grote teen geteld samen tapen is hét geheim om pijnloos met hakken rond te lopen. Er loopt namelijk een zenuw tussen deze tenen en wanneer daar druk opgezet wordt, krijg je pijn aan de bal van je voet. Tapen met medisch plakband verlicht de druk op die zenuw en dat betekent dus minder pijn aan je voeten. Hoera!

  1. Je schoenen vallen af

Haarlak op je voeten of in je hakken spuiten kan helpen om meer grip te krijgen in je schoenen. Er bestaan ook speciale anti-slip zolen die je vooraan bij de bal van je voet of achteraan bij je hielen plakt voor meer controle.

  1. Blaren

Smeer lippenbalsem of vaseline op je hiel om blaren te voorkomen of plak gewoon preventief een blarenpleister op je voet. Ook deodorant en babypoeder zijn echte aanraders om blaren te vermijden.

  1. Help, de lak is beschadigd

Nagellak kan helpen om oude beschadigingen te verbergen en nieuwe te voorkomen. Gebruik een lakje in hetzelfde kleur als je schoen of eventueel doorzichtige nagellak. Of doe zoals in dit filmpje en bedek de volledige hak met glitternagellak om de krassen weg te moffelen.

  1. Gênante valpartijen

Daar loop je dan vol zelfvertrouwen met je nieuw paar killer heels om dan pardoes, vlak tegen de grond aan te smakken. Oefenen, oefenen, oefenen! Dat is het enige wat je kunt doen om een valpartij te voorkomen. Onthoud dat je altijd (!) van hak naar teen moet lopen, en dat ook zo traag mogelijk moet doen. Vergeet ook niet: hoe breder en lager de hak, hoe makkelijker ze zijn om op te lopen. Kies als beginner dus niet voor een paar stiletto’s, maar bouw het langzaam op.

  1. Uitglijden

Om te voorkomen dat je wegglijdt met je nieuwe schoenen, kun je de zolen schuren met wat schuurpapier voor meer grip.

  1. Jakkes, zweetvoeten

Droogshampoo is niet alleen de ideale redding voor vettig haar maar ook voor zweetvoeten. Spuit wat op je voeten voor je in je schoenen stapt en al het vocht zal erdoor opgenomen worden. En dan ruiken je voeten nog lekker ook!

  1. Verkeerde maat

De juiste maat is cruciaal bij hakken. Hoe verliefd je ook bent op dat nieuwe paar naaldhakken, als ze knellen of van je voet vallen, draag je ze toch nooit. Liefde maakt blind. Doe dus je ogen even toe en concentreer je op je voeten. Knellen ze? Dan koop je ze beter niet. Het maakt ook uit op welk moment van de dag je gaat winkelen. Je voeten zwellen in de loop van de dag op. Wanneer je ’s morgens schoenen koopt zit de kans er dus in dat ze ’s avonds toch knellen. Koop je schoenen dus liefst in de late namiddag of ’s avonds.

Foto: Getty Images