Voor het allerleukste eindejaarsfeestje moet je in Dublin zijn

420

Er zijn veel plaatsen op de wereld waar nieuwjaar uitbundig gevierd wordt, maar de Ieren maken het feest nog nét iets spectaculairder. Tijdens het New Years Festival (30 december – 1 januari) viert de hele stad feest en knalt Dublin met tal van optredens én vuurwerk het nieuwe jaar in.

Dublin-New-Years-Eve-Events-2

Drie dagen lang zijn de straten van Dublin het decor voor lichtshows, concerten, kerstmarkten, nachtelijke parades, 3D-animaties en een Food Village. Een van de hoogtepunten van het festival is de New Year’s Eve Procession of Light. De optocht met toortsen trekt langs de historische sites van Dublin. Als grote afsluiter is er natuurlijk het swingende Countdown Concert (met de indieband Kodaline en vier andere ongelooflijke acts) in aanloop naar middernacht van 31 december.

Festival of Light NYE Dublin

Festival of Light NYE Dublin

NYE Dublin Fireworks at St. Stephens Green, Dublin

Festival of Light parade at NYE Dublin

 

 

Info: New Years Festival

 

Tip: Zin in nog meer Ierse uitbundigheid? Van 28 januari tot 1 februari 2015 wordt Dublin opnieuw ingenomen door muziek en feestgedruis. Dan wordt Templebar Tradfest georganiseerd, het grootste festival voor traditionele muziek in Ierland. Tradfest 2015 wordt op verschillende plaatsen in Dublin georganiseerd, op sfeervolle en historische locaties. De levendige Templebar buurt is het decor van diverse concerten (in verschillende pubs), maar ook Dublin City Hall, St-Patricks Cathedral en St. Werburgh’s Church zijn mooie en sfeervolle plaatsen om optimaal te genieten van de Ierse traditionele volksmuziek.


Alle info: www.ireland.com