Gezond en biologisch eten zijn we meer en meer gaan waarderen, en daar foodboxleverancier Ekomenu handig op in met de Herstel foodbox; een maaltijdbox boordevol eiwitrijke gerechten die het immuunsysteem een boost geven. Klinkt goed toch?

De recepten van de healthy box worden met zorg samengesteld door Frank Fol, de culinaire chef van Ekomenu. In de maaltijd box vinden we onder andere noten, peulvruchten, broccoli, spinazie, champignons en volkorenproducten. De eiwitrijke samenstelling vermindert vermoeidheid en voorkomt zo een verlaagde weerstand. Je lichaam kan infecties beter bestrijden als het goed gevoed is en voldoende energie heeft.

Ook zin gekregen om een gezonde maaltijd op tafel te toveren? Ga zelf aan de slag met deze twee gerechtjes.

‘MAC’ AND CHEESE MET SPINAZIE

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 170gr volkoren macaroni
  • 200ml melk
  • 2 knoflookteentjes
  • 75gr geraspte kaas
  • 350gr cherry tomaten
  • 2 uien
  • 2 el bakolie
  • Een snufje zout en peper
  • 15gr meel
  • Boter

Zo maak je het:

  1. Voorverwarm de oven op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout aan het water toe voor de volkoren macaroni. Kook de macaroni in acht minuten al dente. Giet daarna het water af en spoel de gekookte macaroni af onder koud water.
  2. Verwarm ondertussen de boter in een steelpan op een laag vuur. Voeg het meel toe en roer het geheel goed met een houten pollepel. Laat dit mengsel drie minuten garen voordat je de melk erbij toevoegt. Blijf stevig roeren. Pel vervolgens de knoflookteentjes en pers deze boven de pan uit. Voeg vervolgens de kaas toe en blijf roeren tot je een gladde saus ziet ontstaan. Breng het geheel vervolgens op smaak met wat zout en peper.
  3. Versnipper vervolgens de uien en snijd de spinazie in grote stukken. Ook de tomaatjes snij je in stukken van twee. Verhit daarna een beetje olie in een pijn en fruit de ui ongeveer twee minuten. Hierna voeg je ongeveer ¾ van de tomaatjes en de spinazie toe in de pan.
  4. Voeg de macaroni toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Schep alles in een ovenschaal. Vergeet niet de overgebleven tomaatjes en spinazie ook toe te voegen aan de schaal.
  5. Verdeel de zelfgemaakte saus in de ovenschotel n zet deze vervolgens voor 10 minuten in de oven.

Et voilà! De mac ’n cheese is klaar om te serveren.

GNOCCHI IN TOMATENSAUS

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 romatomaten
  • 200gr kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 400gr tomatenblokjes
  • 125gr buffelmozzarella
  • 400gr gnocchi
  • 2 eetlepels olie
  • Een snufje zout en peper

Zo maak je het:

  1. Was de tomaten en snijd ze klein. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. De ui snijd je in halve ringetjes en de knoflook pel en versnipper je.
  2. Verhit de olie in een bakpan en fruit de ui en de knoflook voor ongeveer twee minuten. Voeg vervolgens de tomaat en de kastanjechampignons toe en bak deze ook mee voor nog een tweetal minuten.
  3. Schep de tomatenblokjes in dezelfde pan en laat het geheel ongeveer tien minuten zachtjes pruttelen. Breng het vervolgens op smaak met een snufje zout en peper.
  4. Verhit nog en beetje olie in een pan en bak de gnocchi op een middelhoog vuur totdat ze een goud, knapperig korstje krijgen.

www.ekomenu.be