Elke in filmland (slot)

67

25 APRIL  2013 | Elke Haak is in april onze filmrecensente. Elke week gaat ze een nieuwe film checken en daarna bezorgt ze ons haar ongezouten verslag. Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Elke trok gisteren naar… Safe Haven!

safe-haven
De affiche is al duidelijk: Safe Haven is een film voor romantische zielen. Als je dan nog weet dat het van de makers is van The Notebook en Dear John… Geen enkele traanklier zal veilig zijn! Maar wat maakt van deze release veel meer dan een doorsnee Amerikaans romantisch clichéverhaal?  1. De regisseur kreeg het voor elkaar om me als kijker mee te slepen in het verhaal. 2. Om me tot op het bot te ontroeren. 3. En om voor een onverwachte wending te zorgen in de afloop van de film. Dit in combinatie met de sterke vertolking van David Lyons (Kevin), Julianne Hough (Katie) en Josh Duhamel (Alex), levert Safe Haven gewoonweg schitterende cinema op.

Alles begint bij Erin die vlucht van haar man Kevin. Hij is een drankorgel met losse handen en bovendien rechercheur in Boston. Aangezien Kevin haar niet op het spoor mag komen, verandert Erin haar looks en neemt de angstige jonge vrouw een schuilnaam aan, waardoor ze voortaan door het leven gaat als Katie. Uiteindelijk komt Katie terecht in een dromerige werkelijkheid: Southport. Met een prachtige haven als decor leert ze weduwenaar Alex kennen. Zijn vrouw is overleden aan kanker, waardoor de jonge weduwnaar zowel de moeder als vaderrol dient te vervullen voor zijn dochter Lexie en zoon Josh.

En dan, uhu! Dan doen de hormonen hun werk! Katie en Alex worden smoorverliefd. (Op elkaar ja.) Het lijkt wel een sprookje… Tot Kevin een landelijk opsporingsbevel voor moord lanceert. Sterker nog, door zijn vervalst opsporingsbevel lijkt het alsof Katie een gezochte moordenaar is… (en ga het vervolg vooral zelf zien!)

Met een fantastisch gevoel kijk ik terug naar de periode als filmrecensent bij Steps. Met spijt in mijn (film-)hart was dit mijn laatste recensie voor jullie! En bij deze bevestig ik datgene wat  Arsène Wenger (voetbaltrainer van Arsenal) ooit zei: “Eén van de moeilijkste dingen in het leven is je realiseren dat iets aan het aflopen is”.

Elke Haak