Enthousiast in vijf dagen! (6)

44

Nothing great was ever achieved without enthusiasm. Het is het levensmotto van Johan Driessens en misschien binnenkort ook van Onze Man op de redactie. Johan is een inspirerende coach die een lees- en doeboek uitbracht die je enthousiaster laat leven. In 5 dagen! En dat is hij dus aan het testen…

Ook op maandagen moeten we enthousiast worden…. Want die SMILE komt niet voor niets! Vrijdag – onze eerste dag richting happiness – deden we de S van ‘So what’. Zaterdag stond de M van ‘More fun’ op de planning en gisteren, zondag was het normaal de I van ‘Ik ben verantwoordelijk’. Maar… verder dan de M zijn we dit weekend niet geraakt. So what! (Jaja, het worden nog onze twee lievelingswoorden.) Dan passen we wel even de titel van het boek aan…


Voila. Even terug naar de M, de tweede van de 5 technieken richting een gelukkig leven. Vrij vertaald moesten we zaterdag (en zondag dus) op zoek gaan naar ‘meer plezier’. (Wat een vertaling!) Coach Johan wil daarom dat je eens doet wat je graag doet. Want, we citeren, ‘plezier beleven lijkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd’. Einde citaat. 

Tips die hij daarvoor meegeeft zijn: niet klagen en zagen, ga voor impulsief plezier (Hier en nu! Niet volgende maand!), doe dingen die je als kind leuk vond (Springen in de plassen?) en verlaat je comfortzone (Zingen in een karaokebar?). En verzin vooral GEEN excuses om al die zotte ideetjes NIET uit te voeren.

Wij pakten de koe bij de enthousiaste horens en gingen dit weekend: wafels eten bij la mama, en passant een pollepel (!) wafeldeeg consumeren (gelijk toen we klein waren!), nog eens enthousiast en over the top gaan supporteren bij onze favoriete krachtbalclub (en het hielp, ze wonnen voor het eerst dit seizoen), de beste picon ter wereld drinken in De Vette Os (in de verre Westhoek) enzovoort enzoverder. Om maar te zeggen: het was een goed weekend. Met dank aan dé M van coach Johan? Misschien wel ja…

Na de fun, is het vandaag de beurt aan de verantwoordelijkheid. De I van ‘Ik ben verantwoordelijk’. Klinkt ingewikkelder dan het is: als er ergens iets mis- of minder loopt, leg dan de schuld niet bij anderen. Of het nu op je werk is, in je relatie of op financieel vlak. Begin bij jezelf.

De bijhorende doe-opdracht is niet min: geef 10 onbekende personen een compliment. Denkpiste daarachter? Als je naasten enthousiast zijn, tu quoque – om efkes in het Latijns te bloggen. Want je omgeving is een reflectie van jezelf! Dixit Johan.

Soit. Het is 16u24 en ik moet nog tien ‘onbekenden’ complimenteren. Ik stel voor dat ik stop met bloggen en even op zoek ga? (Onbekenden mogen zich aanbieden in de Meiboomlaan 33 in Roeselare.)

Bedankt om alvast tot hier te lezen, lieve lezers. (En dat is een compliment ja!)

Tot morgen.

Het lees- en doe-boek ‘Enthousiaster leven in 5 dagen’ is volgens auteur Johan Driessens een must voor iedereen die een enthousiaster, gelukkiger en kwalitatiever leven wil leiden. Wil jij het net als ons proefkonijn proberen? Bestellen kan hier!