Enthousiast in vijf dagen! (7)

47

Nothing great was ever achieved without enthusiasm. Het is het levensmotto van Johan Driessens en misschien binnenkort ook van Onze Man op de redactie. Johan is een inspirerende coach die een lees- en doeboek uitbracht die je enthousiaster laat leven. In 5 dagen! En dat is hij dus aan het testen…

Dag vier van mijn road to happiness… Job van de dag: lachen! De vierde techniek (de L) van de SMILE-strategie staat dan ook voor ‘Lach meer’. Volgens onze coach is lachen namelijk extreem belangrijk als het over enthousiasme, geluk én een goede gezondheid gaat.  Meer nog (en wij citeren wederom): “Lachen is de olie die de enthousiasmemachine laat draaien”.  En jij nu!


Voor wie nog niet 300 procent overtuigd is, zet coach Johan nog even de voordelen op een rij: lachen is gezond (en dat is wetenschappelijk bewezen), het vermindert het aantal stresshormen (wetenschappelijk bewezen en al), het lucht op, het is een goeie workout voor je diafragma (sic), het zorgt voor afleiding, het maakt van moeilijke gebeurtenissen uitdagingen… Clear? Dan is ieders levensmotto vanaf nu dat van Bassie: Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!

De coach zorgt ook nog voor een tip: The 21-day Smile Diet. Wat? Een techniek die zijn leven veranderde. Wat?? Gedurende 16 seconden een smile op je gezicht toveren. Fake it until you make it zouden ze over het Kanaal zeggen. Even een minder momentje? 16 seconden lachen! Troubles in paradise? 16 seconden! Ochtendhumeur? 16! Enzovoort enzoverder. En het zal wel waar zijn hoor, want het is… wetenschappelijk bewezen!

Zoals gewoonlijk staan vandaag ook enkele to do’s op het programma. Vier om precies te zijn:  1. Sta op met een 16 second smile. 2. Vertel minstens één mop. 3. Pleeg minstens één lachtelefoontje. (Iemand opbellen en welgeteld 1 minuut lachen en dan inhaken zonder iets te zeggen – behalve die geforceerde hahahahaha dan.) 4. Doe minstens 15 mensen een oprechte, leuke en lieve glimlach cadeau.

1, 2 en 4 zitten al in de sacoche. Voor puntje 3 moet ik even nog wat euh… schroom overwinnen. Ik laat nog wel weten of het me lukt… (Iemand het telefoonnummer van zijn schoonmoeder?)

Om met een lach(je) af te sluiten, geef ik graag de mop mee die ik vandaag verteld heb. Het is trouwens de allerbeste mop ter wereld. En ja, ook dat is wetenschappelijk bewezen! Hou je vast…

Twee jagers trekken samen door het bos, tot plots een van hen door zijn benen zakt. Hij ademt niet meer en zijn ogen staan wijd open. De andere jager neemt zijn mobiele telefoon en belt de hulpdiensten. “Ik denk dat mijn vriend doodgevallen is, in het midden van het bos. Wat moet ik doen?”, zegt hij met paniek in de stem.

Aan de andere kant van de lijn zegt een vrouw: “Blijf kalm. Eerst moeten we zeker weten dat hij dood is.” De vrouw hoort eerst een stilte en dan klinkt plots een geweerschot.

“Oké, dat is in orde. Wat doen we nu?”, hoort ze de jager daarna zeggen.

Grappig hé? L! O! L!

Tot morgen, lachenbekken. Tot op mijn laatste trip richting total happiness!

Het lees- en doe-boek ‘Enthousiaster leven in 5 dagen’ is volgens auteur Johan Driessens een must voor iedereen die een enthousiaster, gelukkiger en kwalitatiever leven wil leiden. Wil jij het net als ons proefkonijn proberen? Bestellen kan hier!