Ergenstussenin: “Schrijf om te delen!”

142

9 JANUARI 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij vanaf november 2013 elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Vandaag gunt Eliza De Waele ons een blik in haar hart dat ze ‘ergenstussenin’ aan interieur, letters en het leven verloor.

Eliza De Waele (25) schrijft van kindsbeen af hele pagina’s bij elkaar. Haar fysieke pen ruilde ze intussen twee jaar geleden in voor een digitale op haar blog Ergenstussenin. Want bloggen doet ze vooral graag!

1499555_10151853891258093_814699101_n

Beginnen bloggen
“Van kindsbeen af was schrijven een echte passie. Ik schreef als kleine ‘pagadder’ al hele bladzijden bij elkaar. Eén keer ben ik zelfs aan een boek begonnen. De dingen vastleggen, registreren, ik heb er altijd al iets mee gehad. Toen ik de blogwereld leerde kennen, was dat voor mij dan ook een openbaring. Eindelijk een platform waar ik alles heel gemakkelijk kon bundelen en samenbrengen. Mijn manier om alles wat ik leuk vind bij te houden. Dat ik al dat geschrijf met mijn lezers kan delen, is een leuke plus.”

Volhouden
“Bloggen is voor mij geen kwestie van volhouden, als het dat wel wordt dan hou ik er stante pede mee op. Dat zeg ik al vanaf dag 1. Ik blog omdat ik het graag doe, omdat ik er niet meer zonder zou kunnen zelfs. Dat gaat zo met zaken die je graag doet. Je denkt er niet bij na. Dus van volhouden is bij mij – gelukkig – nog geen sprake! Leuke extra zijn alle warme reacties, zowel on- als offline. Die zijn al een motivatie op zich. Dat je door je blog iemand kunt bewegen en inspireren dat is geweldig, toch?”

Inspiratie
“Soms heb ik inspiratie met hopen en soms helemaal niet. Proeven, ontdekken, voelen, ruiken, het liefst allemaal tegelijk! Dat geeft een kick en inspireert me mateloos. Ik probeer mezelf elke dag te verwonderen door met een open blik naar de wereld om me heen te kijken. Uiteraard is ook voor mij het internet een onuitputtelijke bron van inspiratie. Soms kan ik mezelf verliezen in het bekijken van wondermooie Tumblr’s als Le Sonjorner of Uncommon Cut en ook mijn collega-bloggers zijn vaak heel inspirerend.”

Daily reads
“Eerlijk gezegd, zijn dat er heel wat. Ik heb veel interesses, dus ik lees heel uiteenlopende blogs. Van interieur- tot kookblogs en van mode- tot actuablogs, niets is me te ver van mijn bed. Rue de Surène, 70percentpure, April and May, My Scandinavian Home, Petite Passport en Dreamers can never be tamed zijn wel de eerste blogs die ik ‘s ochtends bij een tas thee een bezoekje breng. Stuk voor stuk schitterende schrijfsters, want gek genoeg zijn het allemaal vrouwen.”

Favoriete blogpost
“Ik vind het moeilijk om te kiezen, maar 328. De eerste indruk, 343. Moodboard en 304. Opsporingsberichten liggen me voor heel uiteenlopende reden iets meer aan het hart dan alle andere.”

Succesvolle posts
“Hoe persoonlijker de post, hoe beter. Wij mensen zijn van nature echte curieuzeneuzen. Dus is het logisch dat de posts waarin lezers een glimp van mijn leven opvangen, het goed doen. Posts over PROJECT(1)4, mijn verbouwproject, zijn daar een voorbeeld van. Daarnaast worden ook mijn resto-, shop-, en hoteltips veel gelezen.”

Blogfrequentie
“Ik heb niet echt een vaste frequentie. Gemiddeld kan je wekelijks 2 tot 3 nieuwe posts op de blog vinden. Soms zijn het er ook minder. Omdat ik zo graag blog, zal ik nooit posts schrijven omdat het ‘moet’, ik schrijf als ik wil schrijven.”

Life-saving tip
“Mijn tip: ‘Volg je buikgevoel’. Overal en altijd, bij alles.”

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Eerst en vooral, start met bloggen om de juiste redenen. Blog omdat je het echt graag doet, alleen voor jezelf. Ten tweede, baken je blog goed af en kies je onderwerpen met zorg. Hoe beter je jouw posts onder een bepaalde noemer kunt scharen, hoe sneller je een publiek opbouwt. Er zijn ondertussen 1001 bloggers, daarom is het belangrijk dat je je blog goed en helder positioneert. Ten slotte, schrijf om te delen, zo maak je bij jezelf plaats voor nieuwe creativiteit.”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“Misschien welke plannen ik heb voor 2014? Dan zou ik jullie gezegd hebben dat ik binnen twee weken met een avondopleiding start. Dat mijn passie voor interieur zo’n proporties aanneemt dat ik me wil bijscholen tot interieurstyliste. En dat alle ergenstussenin-lezers zich bijgevolg aan een hele lading interieurtips en designinspiratie kunnen verwachten. Ik kijk er alvast heel erg naar uit!”

Ine D’hoe