Eyeliner: voor jou ook een uitdaging?

236

2 OKTOBER 2013 | Eyeliner, voor velen een afschrikwekkend ding, voor anderen maakt het al jaren deel uit van hun ochtendritueel. Het is namelijk dé manier om je vermoeide ogen op te fleuren. En natuurlijk is het ongelooflijk sexy en hip! 

Eerst een lesje voor de leken. Eyeliner bestaat in veel verschillende soorten en maten:

•    Gelliner: Voor een langdurig effect, ga je best voor gelliner. Het gebruik is niet altijd even simpel en het kan soms wat stuntelig zijn in het begin, maar oefening baart kunst!

•    Potlood: Wil je liever een smokey effect, dan gebruik je het best een potlood. Daarmee kan je de randjes wat uitvegen en zo een donkerdere, sensuele blik creëren.

•    Vloeibare eyeliner: Voor een strak lijntje ben je het best met de vloeibare eyeliner. Hiervoor is wel een vaste hand nodig, we willen geen wiebelige toestanden.

•    Stift eyeliner: Voor een beginner is dit dikwijls de beste keuze. Maak je een klein foutje? Geen probleem, neem er een wattenstokje bij,  veeg de foutjes uit en begin gewoon opnieuw!

Is eyeliner relatief nieuw voor je én ben je niet bang om de uitdaging aan te gaan, dan vind je hieronder hoe je in vier simpele stappen die perfecte wing kan creëren!

Stap 1
Neem je potlood en teken een lijn net boven je bovenste wimpers. Werk hierbij van de ooghoek naar het uiteinde van je oog toe. Heb je schrik om het potlood in de ogen te krijgen, zet dan eerst kleine streepjes die je makkelijk met elkaar kunt verbinden.

Stap 2
Op het uiteinde van je ooglid trek je een lijntje kort naar boven toe,  in de richting van het einde van je wenkbrauw. Dit wordt het uiteinde van je wing, dus je kan zelf kiezen hoe lang je deze wilt.

Stap 3
Nu ga je een nieuw lijntje tekenen. Vertrek hierbij vanuit het uiteinde van de wing en trek dit tweede lijntje terug naar de binnenkant van je oog toe.

Stap 4
Het enige wat je nu nog rest, is de ruimte tussen deze twee lijntjes opvullen en eventuele foutjes corrigeren.

Niet de moed verliezen als het niet meteen lukt! Oefening baart kunst!

Eline Denys