Of je nu een natuurliefhebber, avonturier of cultuurzoeker bent, in Zuid-Afrika vind je zeker en vast je gading. Met extreme landschappen, een rijke (cultuur)geschiedenis, heerlijke keuken en vele wildparken wordt ieder reizigershart er probleemloos met veel liefde gevuld. Maar ook voor (kleine) kinderen is dit een ultieme reisbestemming.

Zuid-Afrika wordt beschouwd als één van de kleurrijkste en allermooiste landen op onze planeet. Ook voor een onvergetelijke familiereis met kleine (b)engels biedt Zuid-Afrika eindeloos veel mogelijkheden. StievieWonderTours stippelt al jaren reizen op maat
uit voor het hele gezin in het kleurrijke geboorteland van Nelson Mandela.

Een grote openlucht zoo

Wil je vanop de eerste rij ‘The Big 5’, pinguïns, krokodillen of struisvogels bewonderen? Of verkies je liever actie met een duizelingwekkende bungeejump of duik je liever tussen de haaien? Het kan er allemaal. Wakker worden door brullende leeuwen of grazende impala’s aanschouwen bij jouw ontbijt? Ook dat is Zuid-Afrika. Want dankzij de vele natuurparken is het land één grote openlucht dierentuin.

Of wil je simpelweg grenzeloos genieten van zon, zee, strand en culinaire verwennerijen? Ook in het meest zuidelijke land van Afrika zit je goed. Het land is een garantie op zon en de heerlijke stevige (rode) wijnen zijn niet meer weg te denken op de internationale wijnkaarten.

Alles voor kinderen

Bij StievieWonderTours zet men volop in op beleving voor het ganse gezin in dit prachtig land. Tijdens hun reizen door deze regenboognatie leer je al rondtrekkend veel bij over de fauna en flora en de verschillende culturen. Alom bekend zijn de adembenemende jeepsafari’s om ‘The Big 5’ te spotten. Stieviewondertours kan je perfect de game drives helpen plannen waarbij zelfs de jongste kinderen zijn toegelaten. Of wat denk je ervan om deze wilde dieren te bewonderen vanop een paard? Kinderen vanaf zes jaar kunnen zich op het zadel meten met giraffen. Of wil je met je kroost zwemmen tussen de pinguïns in Boulders Beach en een bezoekje brengen aan het bijhorende reservaat? Ook dat kan. Iets grotere kinderen kunnen snorkelen met de Kaapse pelsrobben in Hout Bay. En wie nog niet genoeg heeft van deze beestenboel reist best tussen juli-eind november naar het land: dan kan je de ‘Southern Right Whales’ bewonderen. Tijdens deze periode kan je vanaf het strand walvissen spotten en zien hoe ze zich uitleven in het warme water aan de kust.

Wijnen en juicetasting

Wie liever de beestjes inruilt voor de culinaire geneugten des levens zit bij StievieWonderTours ook goed. Als lokale reisspecialist kennen ze de plaatselijke goede adressen en locals zeer goed. Nippen van heerlijke wijnen op de wijntram of met een privéchauffeur de vele wijnranken aandoen? Ook dat zijn meer dan interessante opties. Bovendien zijn de wijnboeren erg kindvriendelijk en is er vaak extra speelruimte en juicetasting voor kinderen voorzien. Of wil je actie? Voor de meer avontuurlijke families zijn er adembenemende kabelbanen waarbij je van de ene naar de andere berg ‘glijdt’. De
kinderen sliden samen met een gids zodat je als ouders zorgeloos kan genieten.
Wil je je één voelen met de natuur en even helemaal alleen zijn op de wereld met je gezinnetje? Neem dan een picknick mee en doe dan een prachtige hiketocht! Kortom, aan onvergetelijke ervaringen geen gebrek…

Wist je dat?

• De seizoenen in Zuid-Afrika net omgekeerd zijn dan in België? In juli/augustus
is het er dus winter.
• Wie walvissen wil spotten, doet dat best tussen juli en november.
• De Zuid-Afrikaanse Rand staat heel gunstig tegenover de euro waardoor het er goedkoop vertoeven is.
• Zuid-Afrika telt liefst 11 officiële talen waarvan Zulu en Xhosa de meest gesproken talen zijn. Geen paniek: bijna overal spreken ze ook Engels.
• Enkel in de winter is er één uur tijdsverschil.

Meer informatie op www.stieviewondertours.com.

(advertorial)