Fans van Facebook

59

8 MEI 2013 | In 26 dagen leidt Lobke je op tot een hippe mama. Met haar leuke mama ABC leer je alles over de leuke wereld van het moederschap. De F staat voor Facebook… Omdat tegenwoordig alle mama’s foto’s van hun kids delen, reageren op statusupdates van pas bevallen moeders en uitgebreid laten weten aan de wereld dat hun kleintje een eerste tandje heeft.

Maar wat als binnenkort je kind zelf op Facebook zit? Ja, wat dan? Enkele tips:

* Zit je kind nog niet op Facebook maar wel al op internet? Doe het dan vooral veilig! Clicksafe van Child Focus heeft  om ouders en kinderen te helpen om een veilig gebruik van internet onder de knie te krijgen, een ‘Veilig Internet Gezinspakket’ ontwikkeld: origineel, ludiek en… helemaal gratis. Je kan het hier downloaden.

* Zit je kind wel al op Facebook? Praat met je kind over het feit dat hij niet zomaar vrienden mag accepteren. Maar alleen mensen die hij in het echt kent.

* Leg je kind uit dat hij geen berichten en foto’s plaatst waar hij later spijt van kan krijgen.

* Weet wat het wachtwoord is van je kind. Maar laat dit wachtwoorden NIET delen met vrienden. Zelfs niet met broers of zussen. Is je kind jonger dan 13? Laat je kind inloggen met een wachtwoord dat jijzelf alleen maar kent. Dan kan jouw zoon of dochter sowieso niet zonder jouw medeweten op Facebook.

* Word zelf lid van Facebook als je dat nog niet bent. Zelfs als je het niet als sociaal middel gebruikt. Zorg ervoor dat je ‘vriend’ bent van je kinderen. Je kan ook een identiteit aanmaken zodat de vrienden van je kind niet kunnen zien dat jij zijn moeder bent, maar zo weet hij toch dat jij er bent.

* Laat geen persoonlijke gegevens achter op internet. Geen adres, telefoonnummer of chatnamen.

* Regel de beveiligingsinstellingen van Facebook. Tik daarom op Instellingen en Privacy en ga dan naar beveiliging.

baby-like

Voor jonge mama’s zijn er nog een aantal pagina’s op Facebook die je zeker leuk moet vinden en waar je zeker iets aan kan hebben:

* Club van Relaxte Moeders als gevolg van het leuke boekje Relax Mama.

* Mama en Meer: de fanpagina van de meest complete website voor Vlaamse mama’s die alles willen weten over zwanger zijn en baby’s.

* De Blogmadammen: een community van de beste vrouwenblogs van Vlaanderen

* De fanpagina van mijn blog Leuke Wereld met een verzameling van de leukste tips & tricks voor jonge mama’s en met een leuke GIVE AWAY voor Moederdag!

* De fanpagina van Steps natuurlijk!

Misschien tot op Facebook 😉
X
Lobke