The Fashion Folio

177

19 JUNI 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Deze week verdient The Fashion Folio al onze aandacht, en de sympathieke Afrodite is de modieuze kracht achter deze blog.

Afrodite, waarom ben je begonnen met bloggen?
In de zomer van 2009 kruisten enkele blogs mijn pad en ze intrigeerden mij meteen. Wat was een blog nu eigenlijk? Al doende leert men en daarom besloot ik er zelf eentje op te starten. In het begin was het voor mezelf, in de vorm van een plakboek. Na een tijdje gebruikte ik mijn opleiding in de Journalistiek ook meer op mijn blog en schreef ik artikels over wat mij interesseerde en mijn blog kreeg ook een persoonlijker kantje. Blogs waren booming business en ik werd snel opgepikt door allerhande PR-bureaus en sindsdien ga ik naar events, krijg ik persberichten en ben ik van alle nieuwtjes op de hoogte.

Hoe hou je het bloggen vol?
Het is niet makkelijk met een full time job met verschillende shiften. Maar ik probeer om de twee dagen zeker te posten. Soms heb ik geen materiaal en moet ik met mijn fotograaf een dag inplannen om meerdere outfit shoots te fotograferen. Zo kan ik weer een tijdje door. Bloggen mag echt niet onderschat worden, want er kruipt heel veel tijd in. Van foto’s trekken tot ze bewerken én nog eens teksten schrijven. Maar ook al die leuke events bijwonen, hoort erbij en daar kruipt ook veel tijd in.

Wie of wat inspireert jou?
Andere bloggers zoals Andy Torres (Style Scrapbook) of Aimee Song (Song of Style), maar ook alles rondom mij. Een stad kan mij vaak inspireren, maar ook het weer, de dag en de situatie. Mijn stijl varieert eigenlijk van dag tot dag.

Wat zijn je daily reads op bloggebied?
De Belgische blogs die mijn bezoekje krijgen zijn Dogs & Dresses, Polienne en Brunette Blogging. Around the globe zijn dat Style Scrapbook, Song of Style, Sincerely Jules en Le Blog de Betty.

Jouw top 3 van favoriete blogpost op je eigen blog?
1. Shine bright like a diamond
2. Boats against the current
3. Search the world for treasure

En welk type posts heeft het meest succes bij je lezers?
Outfit posts, for sure. Diegene met een speciale look, een sterke titel en op een mooie locatie geshoot.

Wat is je blogfrequentie? Zou je meer willen posten?
Ik probeer om de twee dagen, maar dat is soms onmogelijk met mijn werkshiften. Soms zitten er wel vier dagen tussen en dan voel ik me zo schuldig! Dus ja, vaker bloggen zou ik zeker willen.

Heb je een life-saving tip voor de Steps-lezers?
That’s a though one! Wat ik de voorbije maanden heb geleerd: gezond eten en sporten doen je beter voelen en beter lijken. Je bent gelukkiger en dat straal je zeker en vast uit. En plots komen er allerlei dingen op je pad, dat je niet zo snel had verwacht.

En een gouden tip voor aspirant-bloggers?
Blog niet voor de foute redenen! Schrijven/bloggen/fotograferen moet je passie zijn en niet gewoon een manier om aan geld of goodies te geraken. Je mag dan wel goodies krijgen, maar je valt snel door de mand bij je lezers. Bloggen vergt tijd en heel wat passie.

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
Of ik nog leuke dingen in petto heb voor mijn lezers. Het antwoord is: JA! Maar verder blijft dat nog even geheim (tot na de zomer dan toch).

Bart Casteleyn