Fashion tattoos

642

26 SEPTEMBER 2013 | Wie het kleine niet eert… Een spreuk die nu ook geldt voor tattoos. Sinds half Hollywood rondloopt met minitatoeages is het een hype: de fashion tattoos.

demi-lovato-faith-arm-tattoo

De stoere binken of coole chicks die niet voor de volledige sleeve willen gaan, hebben tegenwoordig dus een goed alternatief. De fashion tattoos zijn kleine tatoeages die gedragen worden als accessoire. (Maar dat wil niet zeggen dat ze geen diepere, persoonlijke betekenis kunnen hebben.) Voordelen van deze tattoos: de pijn bij het plaatsen is relatief kort, en indien nodig kunnen ze ook gemakkelijker bedekt worden. Maar opgelet: je hebt ze ook wel voor eeuwig en altijd. (Tenzij je ministerretjes zou laten tatoëren op je gezicht.)

Het ontstaan van de fashion tattoo hebben we vooral te danken aan de celebrities – who else? Er dook plots een onschuldig klein sterretje op… En niet veel later begon ook het ‘grote’ publiek minitatoeages te plaatsen.

Heeft de fashion tatoo een vaste vorm of plaats? Nope. Ze kunnen eender wat zijn en echt overal geplaatst worden. Wel populair zijn deze plekjes: achter het oor, op de ribben, de enkel, de binnenkant van de onderarm,… Maar hou je vooral  niet in: geen plaats is te gek!

infinity-symbol-for-wrist

Wat er gezet wordt, is dikwijls ook erg uiteenlopend. ‘In’ is bijvoorbeeld het infinity-teken, dat verwijst naar eeuwige liefde, maar tegelijk ook een symbool kan zijn voor doorzettingsvermogen. Of je gaat voor een tijdloos anker, zoals Lady Gaga er een heeft op haar ribben. Of gewoon, een woord. Meer origineel is bijvoorbeeld Cara Delevingne, die een leeuwenkop op haar wijsvinger heeft laten tatoeëren…

gaga

20b1a906-4b8b-4031-a24a-9b0988e923e9_cara-delevingne-green-substance-under-nail-celebrities-with-tattoos-lion-finger-rihanna

Wat vind jij van de fashion tattoo? Ga je er ook voor?

Eline Denys