Nu december goed vertrokkken is en de feestdagen dichterbij komen, wordt het tijd om je feestmenu samen te stellen. We hebben alvast een lekkere suggestie voor bij het aperitief, die je in een handomdraai maakt. St Môret werkte samen met foodblogster- en styliste Marta Majewska, die drie frisse starters creërde.

1. Geroosterde wortels met een dip van wortelloof

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 500 g wortels
  • 3 el olijfolie
  • 3 el honing
  • 15 g wortelloof
  • 150 g St Môret natuur
  • 1/2 teen look

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de wortels – mét loof – schoon onder stromend koud water. Snij het loof van de wortels.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortels over de bakplaat. Besprenkel de wortels met de olie en de honing en meng onder elkaar.
  • Rooster de wortels ongeveer 60 minuten tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.
  • Doe het wortelloof, de St Môret en de look in een blender en mix tot een gladde dip.
  • Serveer de wortels op een leuk bord met de frisse dip.

TIP: nog andere groenten over? Rooster ze samen met de wortels en serveer.

2. Aperitiefrolletjes

Dit heb je nodig voor 8 rolletjes:

  • 4 filodeeg vellen (van ongeveer 25 x 35 cm)
  • 200 g St Môret® Apérifrais Provençale
  • 5 el olijfolie
  • Verse kruiden (tijm, oregano, salie)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het filodeeg uit en snijd de vellen diagonaal in vieren.
  • Neem 8 van de 16 vellen filodeeg en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met de verse kruiden en leg er de overige 8 vellen bovenop.
  • Leg telkens op een kort uiteinde van het deeg 5 St Môret Apérifrais Provençale-kaasjes.
  • Rol alle vellen vanaf onderaan strak op tot rolletjes.
  • Kwast de rolletjes met wat olijfolie en bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer warm.

TIP: rol een restje paprika tussen het filodeeg. Ook lekker met verse tijm, basilicum of bieslook. 

3. Easy PEASy taartjes

Dit heb je nodig voor 16 taartjes:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 30 g verse spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 30 g erwten, gekookt
  • 100 g St Môret natuur
  • 1 ei

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm de olijfolie in een diepe pan en laat de spinazie slinken.
  • Snij 16 kleine rondjes uit het deeg. Schep een lepeltje St Môret in het midden van elk rondje.
  • Verdeel de spinazie en de erwten over de rondjes deeg. Bestrijk de uiteinden van het deeg met losgeklopt ei. Bak gedurende 15 minuten. Klaar!

TIP: Werk af met wat tuinkers en serveer. Lekker warm én koud! Tomaat of courgette over? Vervang de erwten en spinazie en geef er zo een mediterraanse toets aan.