Kerst vieren in onze eigen bubble wil waarschijnlijk zeggen dat de kinderen dit jaar aan de ‘grotemensentafel‘ aanschuiven. Bij gebrek aan neefjes en nichtjes is er geen kinderparty met aangepaste menukaart. Je zal je kroost zelf moeten entertainen. Fluitje van een cent als je deze tips volgt.

De voorbereiding

Een vakantie zonder vriendjes hoeft helemaal niet saai te zijn. Betrek je kinderen bij de planning van het feest. Beleg een vergadering en verdeel de taken, dat maakt het echt. Geef ze opdrachten waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn. Bijvoorbeeld: maak versiering voor op de feesttafel en schrijf mooie menukaartjes. Of laat ze een eigen kinderboodschappenlijstje maken.

De ‘mise en place’

Samen koken met de ganse familie is leuk, maar vraagt wel een aangepast (eenvoudig) menu en ietsje meer tijd. Maar die ruimte heb je dit jaar, want koken voor en met je eigen bubble is veel relaxer. Zeker als je tijdens je voorbereidende vergadering al een dagplanning gemaakt hebt.

Blind tasting

Kinderen doen graag volwassenen na. Het is misschien de ideale gelegenheid om je kinderen kennis te laten maken met nieuwe smaken. Maak er gerust een spelletje van. Doe ze een blinddoek om en laat ze proeven en raden wat er op hun bordje ligt. Kinderchampagne of een kindercocktail mag zeker niet ontbreken om een eventuele sisser snel even door te spoelen.

Gourmetten maar!

Dit is hét hoofdgerecht bij uitstek voor een gezellige kersttafel. Kinderen zijn er dol op. Miniatuurvlees in kleine pannetjes bakken tot de perfecte cuisson bereikt is houdt je kroost een paar uur zoet.

Cinema@home

Gooi een paar kussens op de grond, neem je drankje mee en ga lekker voor de televisie hangen. Kies een melige kerstfilm en laat het eten een beetje zakken. Las een pauze in en haal dan ijspralines uit de diepvries. Heel vaak vallen de kinderen als een blok in slaap tijdens deel twee. Nu hebben mama en papa tijd voor hun eigen feestje.

Veel plezier!