Liefde en romantiek over het Kanaal

139

Valentijn nadert met rasse schreden en je bent nog steeds op zoek naar een toffe bestemming voor een romantisch weekendje weg? Tip: steek het Kanaal over en bezoek East Sussex. De charmante stadjes, knusse hotelletjes en romantische kastelen zullen beslist indruk maken op je geliefde! Ziehier onze 4 romantische toppers:

 

1. Bezoek het pittoreske Rye

VB21957466Mermaid Street ©VisitBritain

Het op een heuvel gebouwde vestingstadje Rye in East Sussex, met zijn pittoreske steegjes, heeft heel wat charme. Door zijn eeuwenoude geschiedenis is Rye net een openluchtmuseum en het is heerlijk wandelen langs historische gebouwen zoals het kerkje van St-Mary en het meest gefotografeerde straatje Mermaid Street.

2. Ga uitwaaien aan zee

1C9B5951

Camber ©VisitBritain

Februari is natuurlijk ook een maand om te genieten van de warmte in een gezellige pub of een superleuk hotel zoals The George in Rye. Ook The Gallivant Hotel, langs de kust in Camber is een geweldige plek om te verblijven. Ideaal voor een lang weekend in East Sussex.

 

3. Waan jezelf een kasteeldame of -heer

hevercastleEaston_100903_4933_07_landscape_finPenhurst Place ©VisitBritain

Aan excursiemogelijkheden is er geen gebrek en voor liefhebbers van kastelen en tuinen is dit zuidelijke Engeland the place to be! Onze favorieten? Penhurst Place en Hever Castle!

Bodiam castle

Bodium Castle © istock

 

4. Laat de liefde stomen!

Lijkt de kastelentip jou wel wat maar wil je er een extra romantische toets aan toevoegen? Bezoek dan Bodium Castle dat je vanuit Tenderden kunt bereiken met het leuke stoomtreintje van de Kent East Sussex Railway. Een tocht vol stomende liefde, zoveel is zeker! Reis met een eersteklaswagon want dat kost maar een ietsje meer en het is nóg romantischer!

Travel

Kent East Sussex Railway ©VisitBritain

 

Met P&O Ferries is Engeland super dichtbij en reis je in geen tijd van Calais naar Dover. Van daaruit ben je op amper een uurtje rijden in East Sussex. P&O Ferries biedt dagelijks 23 overtochten, enkele reis, op het Kanaal. Vanaf 58 euro kan je een 2-daagse retour boeken en vanaf 63 euro een 4-daagse retour. Dit is een tarief waar auto en 9 personen zijn inbegrepen op de route Calais-Dover. De overtocht duurt slechts anderhalf uur, waarna je op hooguit een uurtje rijden van de aanlegsteiger in Dover talrijke verblijfplaatsen vindt waar de romantische sfeer nooit ver weg is.
www.poferries.com,  028 085 020.