Festival-vibes in de eigen tuin: loungen in een metalen constructie

BlogKidsstay-vacation

De meeste architecten bouwen huizen, maar Mathias Van de Winkel heeft een ander pad uitgestippeld. Zo’n vier jaar geleden begon hij lounge-constructies voor festivals te maken: metalen structuren waar je hangmatten en schommelstoelen in kan hangen.

“Mijn eerste lounge-constructies werd op festivals en pop-ups geplaatst”, vertelt Mathias. “Maar deze constructies zijn ook makkelijk te plaatsen in een gewone (stads) tuin of op het dakterras van een loft kunnen prima.”

Een architect met een idee

“Ik ben altijd al gefascineerd geweest door stellingbouw”, zegt Mathias. “Je weet wel: hoge steigers die je aan de buitenkant van gebouwen ziet tijdens bouw- of renovatiewerken. En het is dan vooral de structuur van die stellingen die ik zo interessant vind. In de klassieke stellingbouw heb je rechte knopen met rechte hoeken als gevolg. Ik wilde weg van die rechte hoek en dat is me gelukt; ik werk met een frame met diagonale buizen. En het is net dankzij de schuine lijnen dat je de hangstoelen op een sociale manier kan opstellen. De stoeltjes hangen allemaal op ‘babbelafstand’ van mekaar. Wie erin gaat zitten (of hangen) kan makkelijk socializen. De hangstoelen heb ik zelf ontworpen en worden gemaakt uit oude leuningen. Ook de stellingbuizen die ik gebruik, krijgen door recyclage hier een tweede leven.”

Festival & chill

Lounge-constructies doen het goed op festivals en dat is volgens Mathias logisch: “Het is zalig om er even in te hangen en te chillen tussen de optredens door. De afgelopen drie jaar kon ik mijn ontwerpen plaatsen op meerdere festivals. Daarnaast bleken deze constructies het ook goed te doen op andere plaatsen, zoals pop-up restaurants. En ook bij de mensen thuis natuurlijk. Nu de festivalzomer in het water valt, ben ik blij met mogelijkheden die er zijn om een gewone familietuin op te vrolijken. Veel mensen gaan trouwens niet alleen voor de muziek naar festivals. De sfeer is minstens even belangrijk: chillen, rondhangen, en de zomerse cocktails laten smaken. Daarvoor zijn de hangmatten en hangstoelen ideaal. Je kan onze lounge-concepten huren voor enkele weken of langer. Maar het kan ook perfect dienen voor een kortere periode, om een fijne ambiance naar je tuin te halen voor een feest of barbecue. Want vrienden en familie uitnodigen mag gelukkig wel.”

vakwerkstructuur.myportfolio.com - www.ateliervievent.eco

(tekst: Veerle Beirnaert)

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen