Het festivalseizoen loopt stilaan ten einde en het was alweer een zomer vol heerlijke muziek en goede dansvibes. De Belgische social app Twoo dook ter gelegenheid van de zomerfestivals in haar database en polste naar de gewoontes van de Belgische festivalganger. Uit een onderzoek bij 2.500 Belgen blijkt dat bijna 1 op 5 van de Belgen al een onenightstand heeft gehad op een festival. Wist je trouwens dat een kwart van de Belgen zich ergert als iemand de foute songtekst zingt?

We love the festivals! En we houden dan nog het meest van festivals met loeiharde muziek. Voor 27% van de Belgen mag de volumeknop volledig opengedraaid worden. Op festivals zingen we graag mee met onze favoriete nummers, maar dat is niet altijd even toonvast, blijkt uit de rondvraag. Meer dan 3 op 5 Belgen is allesbehalve enthousiast over zijn zangstem en noemt zichzelf een ‘crappy’ zanger. Gelukkig is vals zingen toegestaan op een festivalweide.

Ook qua lyrics kunnen de Belgen wat hulp gebruiken. Meer dan een kwart van de Belgen ergert zich aan meekwelende festivalgangers die de foute songtekst meezingen. ‘I’m gonna take my horse to a hotel room’, herkenbaar?

Muziek tot in de tent

De weelde aan Belgische zomerfestivals zijn het bewijs dat de Belg liefde voor muziek heeft. Maar muziek heeft ook naast de festivalweide een plaats in het leven van de Belg. Bij een kwart van de Belgen staat er altijd achtergrondmuziek op wanneer ze de liefde bedrijven. Vrouwen zijn een grotere fan van muziek tijdens het vrijen dan mannen. Handig toch, zo’n tentje op de festivalcamping!

Muziek speelt bovendien een belangrijke rol bij het daten. Zo zal stemgeluid mee bepalen of we iemand aantrekkelijk vinden of niet. Vrouwen vinden de stem van een man belangrijker om zich aangetrokken te voelen dan omgekeerd. Muzikanten hebben dan ook een streepje voor. Iets meer dan de helft van de Belgische vrouwen ziet het volledig zitten om met een muzikant te daten.

Belg is sociale festivalganger

De Belg gaat niet alleen naar een festival om zijn favoriete bands aan het werk te zien en uit volle borst mee te zingen. We vinden het ook leuk om nieuwe vrienden te maken. 59% van de Belgische festivalgangers sluit nieuwe vriendschappen op een festivalweide. 33% van hen houdt zelfs na het festivalseizoen contact met de mensen die ze op de weide hebben leren kennen.

Hoewel Belgen erg sociaal zijn, zullen ze niet meteen met een vreemde de tent induiken. 84% van de Belgen geeft aan nog nooit een onenightstand te hebben gehad op de festivalweide.