Dat je een tent en slaapzak moet meenemen naar festivals, dat wist je waarschijnlijk al. Maar, wat heb je nog nodig om er een fantastisch en comfortabel weekend van te maken? Wij zetten voor jou even op een rijtje wat zeker niet uit je festivalrugzak mag ontbreken en dan vooral de dingen die je misschien wel eens zou durven vergeten.

1. Voetencrème

Al vanaf dag één zien je voeten verschrikkelijk af op festivals. Lange wandelingen met zware rugzakken, aanschuiven in lange wachtrijen en dan nog wat meer wandelen. Het zorgt er allemaal voor dat je al van voor het eerste optreden last kunt hebben van pijnlijke voeten. De oplossing? Een verlichtende voetencrème kan wonderen doen om de pijn even te verzachten. Pijnstillende zalf kan ook handig zijn en dat tegen zowel pijnlijke voeten als spierpijn.

2. Droogshampoo

’s Morgens staan er soms ellenlange wachtrijen bij de douches én het kost je vaak een hele duit om even je haar te kunnen wassen. Droogshampoo (en eventueel ook een deodorant) is je redder in nood!

3. Vochtige doekjes

Wanneer je al eens een douche overslaat, is het handig om vochtige doekjes bij de hand te hebben om je even op te frissen. Voor één keer zijn ook make-upreinigingsdoekjes toegestaan.

4. Opvouwbare waterzak6a10598857e272794ef9b3ad0ab95eb725d17e5c

Wil je niet naar het sanitair blok moeten hollen, telkens wanneer je water nodig hebt om bijvoorbeeld te koken of je tanden te poetsen? Dan is een opvouwbare waterzak je beste vriend. Eén keer gaan vullen en je hebt vaak tot 15 liter water.

5. Keelpastilles en pijnstillers

Luidkeels meezingen met je favoriete artiest is natuurlijk Z-A-L-I-G. De keelpijn en stemproblemen die dat soms met zich meebrengt, is helaas minder leuk. Neem dus altijd een pakje keelpastilles mee. Zo kan je het hele festival zo luid zingen als je wilt.

6. Pijnstillers

Of het nu voor keelpijn is of voor een helse kater, pijnstillers komen op festivals altijd van pas.

7. Regenjas + waterdichte schoenen

Op festivals gaat het met het weer soms alle kanten op. Je moet dus op alles voorbereid zijn. Breng dus ook een regenjas en waterdichte schoenen mee om buien te slim af te zijn. Een extra paar schoenen, kan ook handig zijn want je schoenen zijn vaak niet zo waterdicht als je misschien hoopt.

8. Zonnecrème

Wil je er liefst niet als een kreeft uitzien na het festival? Smeren, smeren en nog eens smeren! Tenzij het weer eens regent natuurlijk.

9. Oordoppen

Dit zou je intussen al lang moeten weten, maar we herhalen het met plezier nog eens: vergeet je oordoppen niet! De muziek op festivals is namelijk enorm belastend voor de oren én je kunt oordoppen ook gebruiken om ’s nachts mee te slapen wanneer het kabaal op de camping maar niet ophoudt.

Foto’s: iStock en Festivalneeds.com