De microbranderij Cross Roast werd door Neuhaus geselecteerd om een Hand Crafted Coffee te ontwikkelen. Hiermee kun je een unieke smaakbeleving van koffie met chocolade beleven. Een ideaal geschenk waar fijnproevers blij mee zullen zijn!

 

Cross Roast is een microbranderij met specialty espressobar Caffe Mundi in hartje Antwerpen dat in december 2013 zijn deuren openden De oprichters Tom Helsen en Isabelle Van Echelpoel ontdekten hun passie voor koffie toen ze als erasmus-studenten in Lyon, Frankrijk waren. De verschillende soorten koffiebonen, brandingen, en zetmethodes integreerden hen en ze begonnen zich te verdiepen in de wereld van specialty coffee. Met hun unieke koffiebranderij Cross Roast willen ze  een bijdrage leveren aan de steeds groeiende cultuur van het koffiebeleving.

Een jaar geleden werd Cross Roast gecontacteerd door GaultMillau met de vraag of ze een bijhorend concept konden presenteren aan Neuhaus, omdat zij het perfecte koffiemoment met hun chocolades wensten te creëren. Na veel proeven van verschillende koffies en brandingen werd gekozen voor de Colombiaanse & Braziliaanse koffie waarbij de Braziliaanse gebalanceerd is en de Colombiaanse meer uitgesproken van smaak is. Op basis van die smaken heeft de maître chocolatier van Neuhaus per koffiesoort 3 pralines gecreëerd.

De samenwerking resulteerde uiteindelijk in een luxueuze Experience Box in cadeauverpakking met 36 unieke pralines in zes smaken en twee Specialty Coffees. Het is een ideale ‘Experience box’ om op tafel te zetten als je gasten hebt zodat je hen kan verwennen met specialty koffie in combinatie met de perfect bijhorende pralines. Of om cadeau te geven aan fijnproevers!

De box kun je hier bestellen.