Elk nadeel heeft z’n voordeel. Stilstaan in de file bijvoorbeeld. Als je dan toch geen kant op kunt, is dit misschien het uitgelezen moment om je flirtvaardigheden te verfijnen.

Een beetje pendelaar staat tegenwoordig behoorlijk wat uren in de file. Of je het bumperrijden niet wat interessanter kunt maken door hier en daar wat te lonken en te flirten met die lekkere chauffeur of knappe stoot in de wagen naast je? Want je staat toch stil en dan kun je evengoed die tijd gebruiken om de liefde te vinden, niet?

Uit een kleine rondvraag onder vrienden die elke dag de wagen nemen naar het werk, blijkt er maar weinig romantiek onder de kap van de filerijders te bloeien. De heren vonden het idee nochtans best aantrekkelijk. “Ik kijk eerst naar de auto. Is die wow én de chauffeur blijkt nog eens een knappe stoot, dan durf ik wel eens te lonken”, aldus de meest ‘avontuurlijke’ vrijgezel uit mijn vriendenkring. De dames zagen heel wat minder potentieel in een fileflirt en waren unaniem: “Ben je gek?! Zo’n creep die je aandacht probeert te trekken, zielig.” En neen, niemand had – voorlopig – tijdens het pendelen de liefde van zijn of haar leven ontmoet.

Love me

Zo pak je het aan

En toch valt er iets te zeggen over flirten in de file: je zit veilig in je eigen wagen en je hebt toch niets beters te doen. Wie de kunst van het fileflirten wil beoefenen, weet na het lezen van volgende tips beslist van aanpakken:

1. Durf de eerste stap te zetten

Je hebt niets te verliezen. Vind je die chauffeur naast je leuk, laat hem dat ook gewoon merken. Straks sta je misschien een paar auto’s verderop en is je kans verkeken.

2. Probeer op te vallen

Dus je hebt besloten de aandacht te trekken van een andere filechauffeur. Je kunt natuurlijk heel hard uit je raam gaan hangen en roepen en zwaaien naar je ‘slachtoffer’, maar erg sexy is dat niet. Probeer gewoon subtiel oogcontact te maken, zijn of haar blik net een seconde té lang vast te houden en daarbij charmant te glimlachen.

3. Overdrijf niet

Ga nu ook weer niet breed grijnzen, dat is eerder eng in plaats van charmant. Of suggestieve bewegingen maken, nog erger. Bedoeling is dat je ‘leuk’ gevonden wordt en niet als een los geslagen seksbeest of ordinaire bimbo bestempeld wordt.

4. Noteer!

Dus je hebt volop zitten glimlachen en knipogen, en nu wil je die fileflirt naar een hoger level brengen. Wat je bijvoorbeeld kun doen is de nummerplaat van je flirt noteren. Op de site fileflirt.nl kun je dan een berichtje achterlaten. Hopelijk heeft je fileflirt hetzelfde idee en kunnen jullie zo met elkaar in contact komen.

5. Vertrouw op wat geluk

Laten we eerlijk zijn: fileflirt.nl is een Nederlandse site, weinig kans dat een Belg daar zijn of haar flirt van op de E40 gaat zoeken. Je zal dus je gsm-nummer of mailadres op een andere manier moeten uitwisselen. Hoe? Door tijdens het passeren je een papiertje met je gegevens door het raampje te mikken. Nogal omslachtig en je moet wat geluk hebben, maar spannend is het wel.

6. Let goed op

Vergeet ondertussen de veiligheid niet, je wil geen ongeval veroorzaken. En samen een schadeformulier invullen nadat je met je sjofele tweedehandsje tegen zijn blinkende Porsche knalde? Weg romantiek, zeker weten.