Film van de week: Machete Kills

121

11 OKTOBER 2013 | Elke week sturen wij een lezeres naar de film. In oktober is Karen Van Peteghem onze filmrecensente van dienst. (Applaus!) Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze week ging Karen kijken naar… Machete Kills.

Nee, Machete Kills’heeft me absoluut niet teleurgesteld. Het was precies wat ik ervan verwacht had: CRAZY! Voor wie het nog niet zou weten: deze film is het vervolg op ‘Machete’, waar het gelijknamige hoofdpersonage strijdt voor rechtvaardigheid. (En ja, hij gebruikt vaak zijn ‘machete’. So watch out: Niet voor gevoelige magen.)

Machete is dus terug en wil wraak, nadat iemand die hem nauw aan het hart ligt, wordt vermoord. Maar daar komt in het begin niet veel van terecht. Machete wordt namelijk beschuldigd van moord en wordt opgehangen. Maar zo gemakkelijk zullen ze niet van hem af raken…

Het is en blijft immers een parodie op het actie-genre, dus terwijl onze onsterfelijke held aan z’n koord bengelt, krijgt hij een telefoon van Mr. President, gespeeld door de o zo ludieke Charlie Sheen. Het land heeft Machete nodig! Zijn missie: het hoofd van het gevaarlijke drugskartel, Mendez tegenhouden. Als hij erin slaagt, dan wordt z’n strafblad gewist en krijgt hij z’n vrijheid terug.

Machete neemt de uitdaging aan (wat had je gedacht?), maar leert al snel dat dit niet zo simpel is. Mendez zijn hart is verbonden met een bom. Wordt hij uitgeschakeld, dan wordt de bom geactiveerd. De bom kan alleen maar ontmanteld worden door z’n maker, niemand anders.

Wat volgt is een tocht  vol met hilarische hindernissen (prostituees met wapenbeha’s én -ondergoed), blote lichamen, heel veel bloed en heel wat bekende acteurs.

Ja, Machete Kills heeft mij echt wel kunnen entertainen. Ook al was het einde wat teleurstellend. Wie weet is het vervolg beter. Als er één komt 😉

Een dikke 7/10!

Tot volgende week!
Karen Van Peteghem