Film van de week: The Mortal Instruments

205

18 OKTOBER 2013 | Elke week sturen wij een lezeres naar de film. In oktober is Karen Van Peteghem onze filmrecensente van dienst. (Applaus!) Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze week ging Karen kijken naar… The Mortal Instruments.

Twilight is nu toch al een tijdje geleden, tijd dus voor iets nieuws. The Mortal Instruments: City of Bones is een verfilming gebaseerd op de (voor mij nog onbekende) boeken van Cassandra Clare. En net zoals Twilight en Harry Potter, een met fantasie doordrongen, romantische film. Aangezien zijn voorgangers zo’n grote hits waren (en ook omdat de trailer me deed zin krijgen in meer), heb ik dan maar besloten om deze film ook een kans te geven.

We leren al snel Clary kennen, een gewoon meisje met een doodgewoon leven. Ze raakt in de ban van een symbool, dat haar leven volledig zal veranderen. Ze wordt immers aangetrokken door een duistere club die als uithangbord hetzelfde symbool gebruikt. Geïntrigeerd gaat ze samen met haar beste vriend Simon naar binnen.

Slecht idee, want there’s a murder on the dancefloor, en zij is de enige die er getuige van is. Helemaal in de war, vlucht ze weg. Helaas blijft de moordenaar, Jace, haar overal achtervolgen. Maar zij is blijkbaar de enige die hem kan zien.

Jace blijkt een schaduwjager te zijn, wat zij later ook blijkt te zijn. Schaduwjagers beschermen de wereld tegen demonen en moeten soms de harde middelen inzetten om de mensen te beschermen.

Zo komt ze langzaamaan de bittere waarheid te weten over wie ze uiteindelijk echt is, maar niet zonder slag of stoot, want de wereld zit vol met bedreigingen en Clary moet de mensen die belangrijk zijn voor haar, weten te beschermen.

Een spannende mengeling van romantiek en fantasie, met komische elementen, voor alle leeftijden. Zeker een aanrader.

Ik ruik een nieuwe hype!

Mijn score: 8.5/10

Karen Van Peteghem