Reis de filmsterren achterna in Ierland

100

Ierland is bezaaid met betoverende landschappen en mystieke plaatsen. Geen wonder dus dat filmregisseurs het groene eiland als de ideale filmset zien. Drie nieuwe in Ierland gedraaide films of tv-series zijn binnenkort te zien in de cinema of op je tv-scherm. Reis de filmsterren achterna en ontdek ook het mooiste van Ierland.

Game of Thrones

http://www.youtube.com/watch?v=cRopdSKJlQ4

De afleveringen van het vijfde seizoen van deze beroemde tv-serie zullen vanaf lente 2015 te zien zijn. Zij die de imponerende decors van de Game of Thrones met eigen ogen willen zien, reizen naar Noord-Ierland en kunnen er een reisroute langs de Giant’s Causeway en de Titanic Studios in Belfast volgen. Castle Ward in het Graafschap Antrim werd gebruikt als de burcht van de Starks in Winterfell en de toegang tot de stad Vaes Dothrak werd gefilmd bij Sandy Brae in de Mourne Mountains. Wie zich dus wil verdiepen in de fictieve wereld van de Westeros kiest Noord-Ierland als reisbestemming.

medium_090913CH354-10-9-2013_065

Mourne Mountains (foto Chris Hill)

Dracula Untold

In de aanloop naar Halloween is de film Dracula Untold een aanrader. In deze nieuwe versie van Bram Stokers bekende verhaal zorgen de ontmoetingen en de epische strijd met monsters voor ongekende emoties. De film werd gedraaid op locaties van de National Trust zoals Mount Stewart en Devis & Black Mountain, ten noorden van Belfast.

medium_BM05

Mount Stewart (foto Brain Morrisson)

Miss Julie

De beroemde Noorse actrice en regisseur Liv Ullmann trok voor haar nieuwe prent Miss Julie naar het merengebied in het graafschap Fermanagh naar Castle Coole. De acteurs, waaronder Colin Farrell en Jessica Chastain, verbleven tijdens de opnames in het Lough Erne Golf Resort. Wie in de sfeer van Miss Julie wil komen, reist de acteurs achterna, door het prachtige merenlandschap rond de aantrekkelijke stad Enniskillen.

medium_Castle_Coole_27-5-2014_10

Castle Coole (foto Fermanagh Lakelands Tourism)

 

Info www.ireland.com, 02 275 01 71  en info.be@tourismireland.com