Onze favoriete apps die elke foto onweerstaanbaar mooi maken

113

We delen massaal foto’s op Facebook, Twitter en Instagram en willen origineel uit de hoek komen. In de webwinkel op je smartphone vind je ontelbare applicaties om foto’s te voorzien van een leuke filter.

Wij zochten vijf gratis foto-apps die zich duidelijk onderscheiden van het merendeel en die jouw foto op een vlotte manier meer flair geven:

 

Priime (iOS)

De applicatie is zodanig geprogrammeerd dat het voor jou een selectie maakt van wat de beste filter voor je gemaakte foto zou zijn! Je hoeft geen verschillende minuten meer spenderen aan het zoeken van de juiste filters. Een ander mooi plusplunt is dat de filters mede ontwikkeld zijn door professionele fotografen.

Adobe Lightroom mobile (iOS & Android)

Lightroom is bekend als een krachtig fotolab voor je computer. Met de mobiele versie synchroniseer je beiden met elkaar, wat de mobiele versie dan ook bijzonder veel mogelijkheden en toepassingen geeft. Je zet filters op je foto’s en kan ze verder nog op professionele wijze corrigeren.

Photo Splash (iOS & Android)

Met deze app kan je een bepaalde kleur selecteren of deel van de foto in kleur zetten. Het vraagt iets meer inspanning, maar het resultaat is zo veel leuker! Tip: probeer telkens een kleur te kiezen die een mooi contrast geeft met zwart en combineer geen verschillende kleuren.

Pixlr-o-matic (iOS & Android)

Wie toch graag een grote keuze heeft aan filters, is bij Pixlr-o-matic aan het juiste adres. Je kan kiezen tussen, houd je vast, 2 miljoen verschillende mogelijkheden! Wie geen zin heeft om te blijven zoeken kan ook een ‘willekeurige’ filter kiezen.

VSCO Cam (iOS & Android)

Filters zetten is allemaal goed en wel, maar soms wil je dat het er net een tikkeltje feller of zachter uitziet. VSCO Cam geeft je toegang tot een grote galerij filters waarbij je nog eens de intensiteit kan bepalen. Op die manier kan je ervoor zorgen dat iedere foto er exact uitziet zoals jij het wil!

Nog een laatste tip: je kan zoveel filters gebruiken als je wil, een leuke foto begint natuurlijk altijd met een leuke shot. Go for it!