Een eeuw geleden naar rechts geswipet? En ben je nu al weken aan het appen met je crush? Doordat we met z’n allen afstand moeten houden, kunnen we moeilijk onze hoge hakken aantrekken en op date vertrekken. Toch is een leuke date organiseren best wel mogelijk. Download Skype of Zoom of gebruik FaceTime op je smartphone om een virtuele date te plannen. Enkele ideetjes voor een virtuele date.

Een tafel voor twee graag

Nee, je kunt niet echt een tafeltje reserveren bij dat gezellige restaurantje om de hoek. Maar je kunt toch samen een hapje eten. Veel restaurants bezorgen nog. Dus bestel allebei een gerecht bij jullie favoriete restaurant. Breng je haar mooi in model en trek die rode jurk aan, schenk dat glaasje wijn in en leer elkaar kennen op afstand.

Movie night

Gelukkig bestaat Netflix, want nu kunnen jullie op afstand toch nog samen een bioscoopervaring creëren. FaceTime met elkaar terwijl je samen een leuke (of enge) film opzet. Kies voor een film die jullie allebei al gezien hebben; zo kun je toch nog kletsen zonder dat je iets mist. Een bakje popcorn erbij en je date kan beginnen.

Een drankje doen

Spreek af om wat later op de avond te videobellen, zo krijg je een bar vibe in je woonkamer. Kies een lekker wijntje of een gin-tonic als het wat sterker mag zijn. Laat je playlist zachtjes op de achtergrond draaien. Zodra jullie voor het scherm zitten, kunnen jullie elkaar het hemd of de jurk van het lijf vragen (letterlijk en figuurlijk 😉).

Op deze manier afspreken, lijkt misschien wat vreemd, maar we zitten midden in een pandemie en dus moeten we creatief blijven. Je first date op deze manier organiseren, kan zelfs fijner en veiliger zijn dan wanneer je in het echt met elkaar afspreekt. Als het niet klikt, ligt de drempel namelijk lager om de date eerder te beëindigen.

Succes!

Auteur: Yvonne Kuiken / Foto: Getty Images