Voorbij zijn de dagen waarop je voor het sporten vlug een oud shirt uit de kast trok en dat combineerde met een aftandse legging. “Goed genoeg voor de fitness”, was toen het idee. Dankzij de fitgirls op social media en sportende celebs is bewegen tegenwoordig hot & happening en daar hoort uiteraard een passende outfit bij. Ook zin om je aan ‘fit fashion’ te wagen? Onderstaande 6 tips helpen je op weg naar de perfecte athleisure outfit.

1. Het vinden van de perfecte legging is alvast geen probleem: de keuze is bijzonder uitgebreid en dan hebben we het niet alleen over de kleuren en het design maar ook over ‘de juiste legging voor de juiste workout’. Denk: een legging voor hardlopen, yoga, fitness en zelfs reizen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Start dan met een eenvoudige zwarte legging, daar kun je weinig fout mee doen.

2. Voel je je niet top in een nauwaansluitende legging en shirt? Vertrouw op laagjes! Draag een losse trainingbroek over je legging en eventueel een boxy shirt over het smalle topje en je bent helemaal athleisure proof.

3. Het voordeel van athleisure outfits is dat je ze zowel in als buiten de fitness kunt dragen. Draag je legging bijvoorbeeld met een schoen met een klein hakje en een sportieve handtas, en je bent helemaal mee met de sporty chic trend.

4. Hou je van uitbundige outfits? Goed nieuws want voor je fitness-outfit is een explosie van kleur en print helemaal goed, ook in combinatie met een portie glitter. Alles mag; niemand die het raar zal vinden.

5. Beginnen al die workouts hun vruchten af te werpen en komen er zowaar keiharde buikspieren piepen? Met een cropped top kun je ongestraft met je blote strakke buik pronken.

6. Draag tijdens het sporten alleen sneakers die ook echt bedoeld zijn om mee te sporten. De dadsneaker ziet er ongetwijfeld geweldig uit, maar we zouden er nu ook geen marathon mee lopen.

Outfit van Karl Lagerfeld – www.karl.com

Outfit van Tommy Hilfiger – be.tommy.com

Outfit van O’Neill – www.oneill.com