Meer dan 100.000 bloemen, 19 Belgische topfloristen, 13 historische zalen, drie bloemen- en groententapijtjes op de Brusselse Grote Markt en hier en daar een sappig stukje fruit. Dat zijn de hoofdingrediënten voor de derde editie van Flowertime.

15088E3B9927

De tweejaarlijkse Brusselse hoogmis van de bloemsierkunst neemt dit jaar van 11 tot 15 augustus zijn intrek op de Grote Markt en in het Stadhuis van Brussel. Andere grote nieuwigheid zijn de Flowernights. Tijdens deze nocturnes kunnen de bezoekers genieten van culinaire hoogstandjes van een Belgische Mastercook volledig in de sfeer van het evenement.

_WVM6917

Bloemen en vruchten in hartje Brussel

De zalen van het Brusselse Stadhuis worden van 11 tot 15 augustus 2017 uitzonderlijk opengesteld voor het grote publiek en zullen niet alleen geuren naar bloemen, maar ook naar sappig fruit en zelfs groenten. Want ‘bloemen en vruchten’ wordt het thema van deze editie van Flowertime, een kleurrijke cocktail die voor een instant zomergevoel zorgt._WVM6959Bloemen- en groententapijten op de Grote Markt
De Flowertime-ervaring begint zoals altijd al op de Grote Markt. Dé blikvanger dit jaar worden de drie kleine bloemen- en groententapijten die de organisatoren samen met 60 kinderen van alle leeftijden zullen aanleggen tijdens de opening van het evenement op vrijdag 11 augustus 2017.De tapijten zullen tot en met dinsdag 15 augustus 2017 te bewonderen zijn. Wie dat graag doet met een fruitig hapje of drankje in de hand, zal terechtkunnen op een van de Flowertime-marktkraampjes errond.

Nieuw: Flowernights

Dit jaar krijgen de bezoekers ‘s avonds op 12, 13, 14 en 15 augustus ook de gelegenheid om Flowertime op een uitzonderlijke manier te ontdekken. Tijdens de ‘Flowernights’ zullen ze met al hun zintuigen kunnen genieten van het feeërieke schouwspel in het Stadhuis. De tientallen bloemenkunstwerken zullen uiteraard in geuren en kleuren te bewonderen zijn. Maar vooral de smaakpapillen zullen hun geluk niet op kunnen bij het florale degustatiemenu dat Belgisch Mastercook en moestuinier Claude Pohlig speciaal voor de gelegenheid heeft uitgedacht. En tot slot zullen ook de oren verwend worden met verschillende klassieke concerten. Die worden verzorgd door jonge beloftes van het Conservatorium van Brussel, geselecteerd door de gerenommeerde muzikanten Hugues Navet en Grégoire Dune. Kortom, een niet te missen totaalervaring!
Tickets voor de Flowernights kunnen besteld worden op www.flowertime.be. Let op: de plaatsen zijn beperkt.

Win duotickets!

Zin gekregen om dit bijzondere event bij te wonen? Wij mogen 5 duotickets weggeven. Om kans te maken, moet je onderstaand formulier invullen, en de wedstrijdvraag correct beantwoorden. Deelnemen kan tot en met woensdag 2 augustus.Wedstrijdvraag: Hoeveel kinderen zullen er meewerken aan de drie kleine bloemen- en groententapijten op de Grote Markt?